CDA: Verbod op wilde circusdieren is willekeurig

DEN HAAG – Het CDA vindt het beoogde verbod op wilde circusdieren willekeurig. Volgens deze partij doet het geen recht aan de mensen die goed zorgen voor deze circusdieren. Als het dierenwelzijn goed is geregeld is, moet het volgens deze partij mogelijk zijn om met wilde circusdieren te blijven werken.

Het CDA vindt dat de nu voorgestelde wetgeving niet door moet gaan, omdat straks de dierentuinen ook zonder wilde dieren zitten. Het CDA is voorstander van uitzonderingen voor bepaalde dieren. Zo wordt Frankrijk als voorbeeld genoemd omdat ze daar met vergunningen werken en er onder voorwaarden gereisd en opgetreden mag worden met wilde circusdieren. De partij benadrukt dat Nederlanders die zich geen safari kunnen permiteren via de circussen toch in aanraking komen met bijzondere dieren. Bovendien is het dierenwelzijn via afspraken gewaarborgd.

Lees ook:PvdD probeert Freiwalds Menagerie Circus te weren in Borne
Lees ook:Circus met dieren blijft welkom in Capelle a.d. IJssel
Lees ook:PvdD: “Geen wilde dierencircus in Steenwijk”
Lees ook:Wilde dierenwet er doorheen gejast
Lees ook:Joost Eerdmans wil geen wilde dieren in circus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>