Terreinen gezocht voor opvang wilde circusdieren

AMSTELVEEN – De Stichting Vier Voeters verwacht dat ze na half september wilde circusdieren moeten gaan huisvesten. Ze zijn daarom naarstig op zoek naar terreinen waar onder andere tijgers naartoe kunnen.

Dat zou zomaar een stuk bos of een voormalig recreatieterrein kunnen zijn. Mogelijk gaat er in september een wet in werking die ervoor zorgt dat wilde circusdieren niet meer in de piste mogen optreden. De Stichting stelt dat ze 15 tijgers, 2 leeuwen, 1 Bengaalse tijgerkat en 1 panter huisvesten in een Fries opvangcentrum. Volgens hen afkomstig uit circussen en dierentuinen. Maar ze menen meer grond nodig te hebben.

 

Lees ook:Circusmeningen (29): Kunnen gemeenten wilde circusdieren al weigeren?
Lees ook:Circusmeningen (121): Duitse wilde circusdieren blijven, nu ook terug in Nederlandse piste?
Lees ook:Onderdak gezocht voor 2000 circusdieren
Lees ook:Exit Stichting ‘Wilde dieren de tent uit’
Lees ook:Tijgers Circus Belly Wien zijn er wel: maar niet in de show

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>