Circus Elleboog vanavond in Andere Tijden

AMSTERDAM / HILVERSUM – Het televisieprogramma ‘Andere Tijden’ besteedt vanavond, dinsdag 8 december aandacht aan het Amsterdamse jeugdcircus Elleboog. De uitzending is om 21.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Circus Elleboog is in 1949 opgericht door Ida Last en was al snel een  clubhuis voor straatkinderen uit de Amsterdamse Pijp. Hier konden ze leren fietsen op een eenwieler, koorddansen, goochelen of de clown spelen. Met als vast motto: ‘Alles wat kan, dat mag.’ Straatschoffie Cokkie Mosdtaard kwam bij Elleboog terecht en bleef zo op het rechte pad.

Ook Arnold-Jan Scheer was op zijn plek bij Elleboog. Het verlegen jongetje veranderde in een goochelaar. Zoals bekend bestaat Circus Elleboog nog steeds. Wel wordt het initiatief bedreigd omdat de gemeente de subsidie geldkraan dicht draaid. Het jeugdcircus is in gesprek met de gemeente Amsterdam over mogelijke voortzetting van de activiteiten.

Lees ook:Circus Elleboog raakt subsidie kwijt
Lees ook:Ontslagen bij Circus Elleboog
Lees ook:Protest Circus Elleboog
Lees ook:Busactie Circus Elleboog: Vriendje voor een tientje
Lees ook:Nostalgisch Circus (24): Elleboog

1 Reacties // Reageer

One thought on “Circus Elleboog vanavond in Andere Tijden

 1. A.M. Nipperus

  Ik ken het versje nog. Circus Elleboog uit Amsterdam, jaja, gaat op tournee door ‘t hele land.
  Met een tamme haan en een indiaan, maar zonder olifant.
  En bruintje beer, die……niet meer, maar houdt van honing en van drop.
  verder weet ik het niet meer, maar volgens mij is het 65 jaar geleden.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>