Rambam: Dolfinarium is een circus

HARDERWIJK – De makers van het televisieprogramma Rambam zijn stellig: Het Dolfinarium in Harderwijk is een circus en geen dierentuin. En heeft volgens hen onterecht een vergunning om bijvoorbeeld te dolfijnen te laten optreden. Dat menen ze woensdag 2 maart duidelijk te maken tijdens de uitzending vanaf 22.00 uur bij de VARA op NPO3.

Ze omschrijven het Dolfinarium als een plaats met een tribune in een halve circel. Waar vanaf  die tribune het publiek naar de kunstjes van de dieren zitten te kijken. Die dieren doen de trucjes in ruil voor voedsel. Een medewerker van Rambam is enkele dagen undercover geweest in het Dolfinarium en kwam tot diverse conclusies. Rambam ziet de “artiesten” als wilde circusdieren en die mogen volgens hen wettelijk niet optreden in ons land. Een dierentuinvergunning wordt echter verstrekt als dieren in een natuurlijke omgeving worden gehouden en een educatieve functie hebben. Rambam stelt bovendien dat verschillende dolfijnen in een klein bad met chloor zwemmen en niet in de natuurlijke omgeving van zestien miljoen liter zeewater. Dat zou het Dolfinarium volgens Rambam wel beweren.

Lees ook:PvvD: Debat over “Circus Dolfinarium”
Lees ook:Circusmeningen (59): Is het Dolfinarium een circus?
Lees ook:PvdD tegen uitje kinderen naar “Circus Dolfinarium”
Lees ook:Circusdolfijnen in belangstelling bij dierenactivisten
Lees ook:Wilde circusdierenverbod ingegaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>