NVWA: Olifant mag mee met Circus Renz Berlin

AMSTELVEEN – De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft directeur Bernhard Renz sr. van Circus Renz Berlin tot 15 januari 2017 een vergunning verleend om een circusolifant door ons land mee te laten reizen.

De NVWA: “ De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft 7 oktober 2015 uitspraak gedaan in een gevraagde voorlopige voorziening voor het vervoer van olifanten door Circus Renz Internationaal.De rechter heeft bepaald  dat het circus de olifanten mee mag laten reizen met het circus tot het einde van de tournee.De staatssecretaris van Economische Zaken heeft besloten om circussen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden en ook een verzoek doen, alsnog een ontheffing te verlenen voor het vervoer van de dieren tot het einde van hun tournee. Deze ontheffingen liepen af in de 2e week van januari 2016. Vervolgens is een ontheffing verleend aan de heer B. Renz, eigenaar en directeur van Circus Renz Berlin, voor het meereizen, verplaatsen en op het circusterrein houden van een olifant. De ontheffing geldt tot en met 15 januari 2017.”

Piep Vandaag vindt het besluit van de NVWA “Onbegrijpelijk.” Of er daadwerkelijk een olifant eind maart met Circus Renz Berlin mee op tournee gaat is onduidelijk.

Foto: MarcelvdVoort

Lees ook:Circusolifant Buba mag weer mee met Circus Freiwald
Lees ook:Olifanten Circus Renz International reizen dit jaar nog mee
Lees ook:“Olifanten circussen Renz Berlin en Freiwald mogen niet meer meereizen”
Lees ook:Dierenorganisaties: Pak Buba van Circus Freiwald af
Lees ook:Straks nog meereizende circusolifanten?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>