Is het echt over en uit met Zwarte Piet?

VLISSINGEN – De oproep van de nog niet eens zo lang geleden aangestelde Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer om Zwarte Piet wat minder zwart te maken valt bij veel mensen verkeerd. Mieke Roemer in het Vlissingse centrum: “Die Ombudsvrouw moet ook zo nodig een duit in het zakje doen om te scoren. Ze slaat de plank finaal mis. Volgens haar worden kinderen rond Sinterklaas juist gediscrimineerd. Nog nooit zulke onzin gehoord.” Bram van Vliet in de Badhuisstraat: “Ze blijven maar doorgaan. En krijgen uiteindelijk hun zin, helaas!”

Winkelbedrijven zoals Xenos, Blokker, Intertoys en Bart Smit zorgen ervoor dat Zwarte Piet verschillende kleuren krijgt en voortaan door het leven gaat zonder dikke lippen en grote  oorringen. Jumbo gaat de traditionele afbeeldingen van Zwarte Piet niet meer gebruiken. In Nederland en Belgie zijn circusvoorstellingen met het thema Sinterklaas. Het is nog onduidelijk of Zwarte Piet in zijn bekendste hoedanigheid naar de achtergrond gaat.

Lees ook:Rotterdams Sinterklaascircus pakt biezen na discriminatie van echte zwarte Pieten
Lees ook:Stroopwafel- en Kaaspieten in Kevin’s Sinterklaascircus?
Lees ook:Het kan nog gekker: clownspieten
Lees ook:Hitte uitdaging voor het circus
Lees ook:Kevin van Geet: Zwarte, Goudse Kaas- en Stroopwafelpieten in het Circus van Sinterklaas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>