Complimentendag: Wat heeft u een mooi circus!

AMSTELVEEN – Wat heeft u een mooi circus!; Wat zien jullie dieren er goed uit; Wat fijn dat jullie ook voorstellingen speciaal voor ouderen geven! En zo zijn er vandaag, woensdag 1 maart nog veel meer complimenten uit de delen! Want het is Nationale Complimentendag. En daar doen velen aan mee. En let maar op: want het is fijn om een compliment te krijgen en ook leuk om ze te geven. En weet u? Ik vind het zo goed dat u vandaag er ook aan meedoet!

 

Waarom deze dag?

Het klinkt zo vanzelfsprekend…
…..een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk maar bitter weinig. Dat komt omdat het geven van complimenten helaas (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we wel wat extra positivisme gebruiken!

Een gemiste kans met grote gevolgen!
“De diepst menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden”  aldus William James (Amerikaanse psycholoog 1842 -1910) En hoe waar deze stelling is wijzen onderzoeken ons dagelijks uit. Dit verklaart ook waarom het gebrek aan waardering inmiddels de nummer 1(!) reden is waarom werknemers ontslag nemen, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en (privé) relaties stuk lopen. Alhoewel we dit gemis natuurlijk niet met één dag ‘extra aandacht’ kunnen oplossen, kan het geen kwaad er eens een dag (wat langer) bewust bij stil te staan.

Het meest indrukwekkende ‘kado’ is niet te koop!
De Nationale Complimentendag draait puur om oprechte(!) ‘persoonlijke aandacht’ en ‘uitgesproken waardering’. Twee ‘zaken’ die niet te koop zijn, maar de mens (juist daarom) wel het diepst raken! Dit verklaart ook waarom het succes van de Nationale Complimentendag niet gekocht kan- en mag! worden. (Zie ‘de spelregels’) Woorden vervangen door een kado is op deze dag dus geen optie!

Een persoonlijk compliment? Kleine moeite!
De woorden moet je uiteraard zelf kiezen, maar daarna maakt deze website het je  makkelijk. Creëer met een paar klikken jouw unieke ‘Nationale Complimentendag Award’ of plaats een persoonlijk compliment op de ‘Nationale Complimentensite’ (de ontvanger krijgt automatisch een cc van dat bericht via de email). Uiteraard allemaal gratis want een mooi en persoonlijk compliment hoeft immers niets te kosten.

 

 

 

Lees ook:Gratis kortingkaartjes Magic Circus te koop op Marktplaats
Lees ook:Angelo krijgt 1ste boek over vader Toni Boltini
Lees ook:Circusmeningen (17): Wat irriteert u tijdens de circusvoorstelling?
Lees ook:Circusmeningen (11): Via de supermarktactie naar het circus?
Lees ook:Linda van Pelt: Circus Menz!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>