Angelo Boltini het circus in

NAARDEN – Angelo Boltini, zoon van wijlen Toni Boltini de bekendste Nederlandse circusdirecteur ooit, gaat voor het eerst met een circus op tournee. Angelo werd geboren toen zijn vader al geruime tijd gestopt was met zijn circus. Wintercircus Arlette Hanson zocht een nieuwe muzikaal leider en nam contact op met Angelo. Boltini jr is namelijk een muzikale duizendpoot. Hij speelt verschillende instrumenten, is zanger, songwriter en producer. Arlette Hanson: “Ik ben er trots op dat Angelo mijn aanbod accepteerde en met mijn Wintercircus mee op reis gaat. Samen met zijn band zorgt hij deze winter voor een compleet nieuw en fris circusgeluid.”

Modern circustheater

Als kind bezocht Angelo regelmatig met zijn ouders diverse Europese circussen. Maar een carrière in de circuswereld? Dat kon hij zich op dat moment nog niet voorstellen. Angelo: “Het circus was voor mij meer een familiebezoek dan het bijzondere, magische uitje dat het voor de meeste mensen is. Ik had nooit het idee dat ik mijn ideeën er iets aan kon toevoegen.” Toen was daar plots de vraag van Arlette Hanson en kroop het circusbloed waar het niet gaan kon. Angelo: “In ons eerste gesprek deelde ik mijn visie op wat circus in 2017 moet zijn: bouwen op traditie, maar wel met een moderne twist. Dat slaat op zowel de band als de rest van de show. Dat is ook de visie van Arlette Hanson en dat maakt dit een goede basis voor samenwerking.”

Arlette Hanson: “De afgelopen jaren zijn onze voorstellingen flink gemoderniseerd. Zo namen we afscheid van de piste vol zaagsel, creëren we nieuw verrassend ensemblewerk en maken we in bepaalde plaatsen de show toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Ik wilde ook het circusgeluid vernieuwen. Angelo is een geweldige muzikant en componist. Hij zit boordevol ideeën en is daarom de ideale persoon voor deze taak.” Waar volgens Boltini dat nieuwe circusgeluid aan moet voldoen? “Blazers, maar ook een beat.”

Nieuw album

De afgelopen twee jaar maakte Boltini samen met producer Attie Bauw en het AM.OK een album. Deze grootse en filmische plaat is bedoeld als een ultieme live ervaring. Een deel van het album is daarom live opgenomen met een 23 man sterk orkest. Daarvan is de eerste video ‘This Town’ nu uit: https://www.youtube.com/watch?v=1Devf2x_CYM

Boltini: “Uiteindelijk zal er altijd iets van mijn muzikale DNA te vinden zijn in alles wat ik doe. Echter zal mijn muziek bij Wintercircus Arlette Hanson vooral in dienst staan van de show ‘Fraaie Fratsen!’. Ik heb een band samengesteld bestaande uit vier multi-instrumentalisten. De trompettiste speelt ook trombone, ukelele, piano en zang, de bassist speelt ook contrabas, synthesizers en sousafoon en de drummer valt ook prima in te zetten op elektronica of percussie. Zelf ben ik vooral actief op gitaar, saxofoon, zang en toetsen.”

Wat zijn beroemde vader er van gezegd zou hebben? Angelo: Dat ik niet goed snik ben, maar ik bewijs hem graag het tegendeel!”

Van 8 december 2017 tot en met  28 januari 2018 is Fraaie Fratsen! van Wintercircus Arlette Hanson met de live circusband o.l.v. Angelo Boltini te bewonderen in 27 theaters in Nederland en België.

Lees ook:Juli is wintertijd voor het Wintercircus Arlette Hanson
Lees ook:Nieuwe cd circuszoon Angelo Boltini: Over
Lees ook:CD-album voor circuszoon Angelo Boltini
Lees ook:Videoclip Angelo Boltini
Lees ook:Pammy Boltini jarig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>