Gemeente Groningen: Circus Renz Berlin nog steeds welkom – UPDATE

GRONINGEN – “Circus Renz is nog steeds welkom op het Suikerfabriekterrein vanaf 14 december”, meldt een communicatiemedewerkster van de gemeente Groningen donderdagnamiddag aan Circus.Blog. Renz Berlin wil naar de stad komenn met Groot Winter Kerstcircus Groningen. “Het terrein wordt verhuurd door Exploitatie Suikerfabriekterrein bv. Dat is de partij die voor de gemeente het terrein beheert. Op dit moment is vertraging opgetreden bij de aanleg van de infrastructuur op het terrein. De schuld daarvan ligt buiten EST en de gemeente, maar heeft vooral te maken met de opstelling van de aannemer.”

De communicatiemedewerkster vervolgt: “Het terrein is in dezelfde staat als vorig jaar alleen ligt er nu een tijdelijke half verharde toegangsweg. De keuze om daar niet te willen staan is een keuze van Circus Renz Berlin.”

“We zijn hard bezig met het zoeken naar een alternatief. Maar dit is lastig gebleken omdat alle opties afvallen door wateroverlast. Mocht er zich geen alternatief aandienen, dan resteert alleen het Suikerfabriekterrein en een optie die Circus Renz nog gaat onderzoeken: - kavel naast het vm formule 1-hotel (Bed Bad Brood).

De optie van de renbaan is ondertussen van tafel omdat daar net nieuw gras is ingezaaid. Dat hadden we misschien iets eerder kunnen weten. De heer Hoekstra van Renz is overigens positief over onze inzet richting hem.

De gemeente is zeker niet aansprakelijk voor eventuele inkomstenderving.

Door de media op te zoeken wekt Renz Berlin een indruk dat de gemeente haar werk niet heeft gedaan. Maar nogmaals het is de keuze van Renz zelf om niet op het Suikerfabriekterrein te gaan staan en daar in een heel laat stadium aandacht voor te zoeken.

Het is nog niet opgelost, maar we doen er als gemeente alles aan om het Kerstcircus wel door te laten gaan.”

UPDATE: Kerstcircus Groningen verrijst op de hoek van de Helsinkistraat en de Bornholmstraat, tegenover de Bauhaus.

 

Lees ook:Gemeente wil Kerstcircus Groningen redden
Lees ook:Kerstcircus Goes aan kop in de Kerst-wintercircussen-poll – UPDATE
Lees ook:Ook het Groot winter kerstcircus Groningen
Lees ook:Kerst2017 (4): Spelen circusondernemingen zonder Kerststress?
Lees ook:Hulp aan Renz International krijgt nog een staartje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>