VNCO: Wintercircus als kerstuitstapje in trek

ROTTERDAM – Op Zapp startte afgelopen week “Circus Noël”, een nieuwe kerstserie over familie, vriendschap, avontuur én het circus. Voor de Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) de gedroomde smaakmaker voor de aankomende kerst- en wintercircussen. Want net als in veel andere Europese landen is het circus in Nederland een populair uitje tijdens de kerstvakantie.

Circus Noël vertelt het verhaal vanVictor en Tonie. Victor komt uit Brazilië, maar voelt zich niet thuis in Nederland. In het circus ontmoet hij Tonie, de zoon van de circusdirecteur. De jongens blijken veel met elkaar gemeen te hebben en er ontstaat een vriendschap. Een vriendschap die onder druk komt te staan wanneer de vloggende Karo zich in het circus begeeft. Als de dag van de circuspremière is aangebroken lijkt alles mis te gaan. Zullen Victor, Tonie en Karo de grote kerstshow en Circus Noël kunnen redden?

“Elkaar opzoeken, warmte en samen ervaringen delen zijn eigenschappen die Kerst en het circus met elkaar delen. Dit maakt samen met het nostalgisch gevoel dat veel mensen bij circus hebben het wintercircus tot een populaire familieactiviteit tijdens de donkere maanden.”, meent Marcel van den Ende, voorzitter van de branchevereniging voor circussen (VNCO), “Bovendien is circus er voor kinderen van alle leeftijden, dus de hele familie kan mee!”.

In Carré kan je deze winter alweer voor de 33e keer naar de Grand Cru van het circus tijdens het Wereldkerstcircus, maar ook in het Amsterdamse Westerpark bouwt Circus Zanzara aan een trouwe schare fans. Ahoy mag de meeste kaarsjes uitblazen. Daar zijn ze toe aan de 47e editie. In Nijmegen en Sittard tekent de familie Freiwald voor het kerstcircus. Wintercircus Arlette Hanson begint al op 8 december en reist langs de theaters in Nederland en België. Circus Sijm, dat het decor vormde voor Circus Noël, presenteert voor de tweede keer het kerstcircus in Heerhugowaard. Ook Noord-Brabant kan naar het circus, daar heeft Etten-Leur een eigen kerstcircus en mag Tilburg voor het eerst het Winter Wonder Circus verwelkomen.

Maar ook in de bioscoop slaat het circus zijn tenten op. Het creatief team van La La Land maakte de biopic “The Greatest Showman”, met een zingende en dansende Hugh Jackman en Zac Efron in de hoofdrollen.

U mag zich deze Kerst dus Hooggeëerd Publiek voelen!

De VNCO is de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen. Ze behartigt de belangen van Nederlandse circussen, van reizende circussen tot circussen in het theater, zowel klassiek als modern, met en zonder dieren. Bij de VNCO zijn 11 circusproducenten aangesloten. Meer info treft u op www.vnco.info

Lees ook:Kerst 2017 (5): Wintercircus populair kerstuitje volgens VNCO
Lees ook:Circusspecial (1): VNCO gaat door voor de Hollandse circussen
Lees ook:VNCO: Waarom geldt een verbod op bepaalde diersoorten in circussen?
Lees ook:Adri Lammers stopt als voorzitter VNCO
Lees ook:Circusspecial (2): Circuswereld zet zich in voor televisieserie Circus Noël

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>