Kerstcircus Haarlem is traditie voor Circus Herman Renz

HAARLEM – Een van de tradities diebij de komende feestdagen hoort is de traditie om in de kerstvakantie naar het Kerstcircus te gaan.  Nederland kent een rijke traditie aan kerstcircussen maar slechts een handjevol zijn traditiecircussen. (circussen die langer als 10-15 jaar op één plek spelen. “Circus Herman Renz is één van die traditiecircussen die jaarlijks een compleet vernieuwd programma neerzet met de beste artiesten uit de circuswereld”, aldus een woordvoerder.  “Dit jaar presenteert Circus Herman Renz voor de 26e maal het kerstcircus in Haarlem.

“Het verhaal is bekend dat het in het verleden wat minder ging met circus herman renz, de belastingdienst nam het hele circus in beslag net voor de tijd wat de gloriemaanden zijn voor het circus. Het is over het algemeen bekend dat circus het beste loopt in de maanden dat er weinig concurrentie is van festivals, gratis muziekoptredens, braderieën en andere evenementen.

Na de doorstart vorig jaar met kerstmis, die uiterst goed ontvangen werd door het Nederlandse publiek, is Circus Herman Renz weer helemaal terug en klaar voor de toekomst. Volgende week starten de opbouwwerkzaamheden in het Reinaldapark te Haarlem. De tenten worden opgebouwd, artiesten komen uit alle kanten van de wereld aan en de repetities en aankleding zal starten.

Alberto Althoff

Dit jaar heeft Circus Herman Renz een programma met artiesten uit de hele wereld, uit Brazilië hebben we als één van de hoogtepunten De Levende Kanonskogel. Carlitos laat zich ruim 25 meter door onze circustent schieten. Regelrecht uit Las Vegas komt Melanie Chy, een fantastische acrobate op de motor. Uit Italië komen de Martis Brothers, partneracrobatiek van eerste klasse. De roemeens/nederlandse Alex is onze komische brandweerman die op een ronddraaiende ladder zijn kunsten vertoond. Paarden worden gepresenteerd door Alberto Althoff , die tevens verantwoordelijk is voor het tentencomplex van dit jaar en zo vullen diverse andere acts zoals een mannelijke hoola-hooper, illusionist Justin Ronday en de zwitserse Francesco Nock.

Clown Milko

Clown Milko , het gezicht van Circus Herman Renz,  is er ook dit jaar samen met clown mischa bij en is gemotiveerder dan ooit. Door de overname van een investeerder die het hele circus opkocht is er een grote last van zijn schouders gevallen. Milko is toch liever clown als directeur. Hij is de afgelopen maanden druk geweest met het instuderen van diverse nieuwe clownacts die deze winter vertoond zullen worden aan het grote publiek.

Een terugkeer van een andere naam die jarenlang aan Circus Herman Renz verbonden was, is Robert Ronday. Robert, bekend van o.a. jurylid te zijn geweest in het eerste Holland got Talent, zal weer zijn rol innemen als spreekstalmeester. Een verzoening van het oude Circus Herman Renz team.

Circus Herman Renz is hét circus van Nederland en een circus met een verhaal, zonder subsidies en met de juiste mensen met de juiste kennis wordt er nu aangestuurd op een korte tournee in 2018 in de juiste maanden. Na het kerstcircus in Haarlem wordt gestart met de uiteindelijke definitieve voorbereidingen om Circus Herman Renz weer op pad te krijgen door Nederland. Want als Nederlands Nationaal Circus moet het publiek ook buiten de kerstperiode de kans krijgen de show van wereldklasse te bezoeken.”

Bron: Duursman Groep

Lees ook:Angelique: Mijn eerste Kerst zonder Circus Herman Renz
Lees ook:Vernieuwd Circus Herman Renz krijgt vorm
Lees ook:Come-back Milko: verder met Kerstcircus Haarlem
Lees ook:Milko Steyvers twijfelde aan wederopstanding Circus Herman Renz
Lees ook:Artiesten Wintercircus Herman Renz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>