Nostalgisch circus (5): Knie

RAPPERSWIL (SCH) – Het Zwitserse Circus Knie is een begrip in Europa. Het bestaat al sinds 1803. Tot 1919 speelde de circusfamilie Knie in de openlucht. Daarna kwam er een tent. Tegenwoordig is het een toonaangevende onderneming met 200 medewerkers.

Directeur Fredy Knie jr weet ook in de crisisjaren het circusbedrijf aantrekkelijk te houden. Ze hebben bij de familie Knie een neus voor succes, want bijvoorbeeld in 1992 kwam er een unieke samenwerking met het vermaarde Cirque du Soleil

Circus Knie heeft de thuisbasis in Rapperswil in het kanton Sankt Gallen. In 2003 werd het circus 200 jaar. Dat is met speciale acts gevierd.

Tijgers en olifanten samen

Wilde dieren zijn er al vanaf 1941 in Circus Knie. Vooral de olifanten waren steeds een groot succes. Rolf Knie scoorde internationaal met het koorddansende olifantje, er was een act met een zevental Afrikaanse olifanten en zelfs de witte neushoorn Zeila stal de show in de piste.

Veel circussen hebben tijgers in het programma. Circus Knie gaat net iets verder. Die presteerde het om tegelijkertijd tijgers en olifanten te laten optreden. Allemaal nog niet gek genoeg blijkbaar, want ook een nijlpaard en giraf kwamen in de circustent hun kunstjes doen.

Vermakelijk

Maar dat kon niet door blijven gaan. Ook Circus Knie krijgt te maken met activisten die de wilde dieren de circustent uit willen. Het is daardoor een stuk moeilijker om aan geschikte dieren te komen.

Circus Knie is niet bij de pakken neer gaan zitten. Lama’s en kamelen nemen zoetjes aan de plek van de wilde dieren in. En het publiek vind hun aanwezigheid ook vermakelijk.

Het Zwitserse circus maakte naam met paardendressuur, trapezewerkers en clowns. Ook stelen ze de show met hangbuikzwijnen, pony’s, dwerggeiten en koeien.

Informatie: http://www.knie.ch/

Lees ook:Nu ook ophef over reptielenshow Ferry Torrez
Lees ook:Uit de oude doos: Circus Knie 1979
Lees ook:Joost Eerdmans wil geen wilde dieren in circus
Lees ook:Geen zeeleeuw meer in het circus
Lees ook:Geen wilde circusdieren meer UPDATE!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>