Nostalgisch Circus (6): Apollo en Rose-Marie Malter

 

MOERBEKE-WAAS – In het Nostalgisch Circus van deze week staan de circussen Apollo en Rose-Marie Malter centraal.

Twee circussen in één verhaal. Ja, dat klopt, want ze hebben van alles met elkaar te maken. Daar zal u tijdens het lezen achter komen. In 1970 begonnen Jean Gebruers en Rose-Marie Malter hun circusplannen uit te werken. Nog geen jaar later gingen ze optreden met Circus Apollo.

Het grootste deel van de acts werden aanvankelijk verzorgd door de initiatiefnemers en hun familieleden. Ook werden er internationale artiesten aangetrokken.

Brand

Het kon niet op, het succes lachte de circusartiesten toe. Totdat de tegenslag zich helaas aandiende. In 1973 is de tweemastertent van het circus in het winterverblijf in Herentals door brand verwoest. Ze lieten zich niet uit het veld slaan en in 1974 waren er weer voorstellingen. Leuke acts vergezeld door een orkest sloegen aan. Dat viel ook op bij de Belgische televisiemakers. In het circus is het bekende jeugdfeuilleton ‘Circus Rondau’ door de toenmalige BRT opgenomen. Een groot succes.

Er was zelfs een tournee waarbij de kassawagen thuis kon blijven. Dankzij sponsor koekjesfabrikant De Beukelaer mochten de liefhebbers gratis de tent in.

Naamsverandering

In 1986 veranderde Circus Apollo in  Circus Rose-Marie Malter. Het vernieuwde circus maakte snel naam en faam in België. Ook de regering erkende het officieel. Het circusgezelschap werkte vanaf 2007 ook mee aan het Wintercircus in Antwerpen. Met niet alleen bekende circusartiesten. Ook voormalig sterkeeper voetbalberoemdheid Jean-Marie Pfaff was er in 2007 bij.

Lees ook:Circus Malter gaat verder na faillissement
Lees ook:Eddy Wally vandaag in de bloemetjes gezet door circus
Lees ook:Kerstcircus in Oostende is vervolg op failliet Circus Rose Marie Malter
Lees ook:Circussenioren in de prijzen
Lees ook:Circus Rose Marie Malter failliet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>