Nostalgisch Circus (28): Harlekino

BLADEL – Circus Harlekino uit Bladel  is nostalgisch en…bruisend. Het bestaat 26 jaar en is nog lang niet de oudste in deze serie. Wel oud en leuk genoeg om in deze serie aandacht te geven. Dit circusbedrijf timmert nog steeds aan de weg. Peter Verberk werkte jarenlang bij verschillende circussen en besloot voor zichzelf te beginnen.

In 1989 begon zijn Circus Harlekino. Hij nam een wit-blauwe tent over van Circus Bongo en trok het land in. Later volgde een rood-blauwe circustent waar 750 liefhebbers in konden. Hij pakte al snel uit qua programmering en dat trok mensen. Zo traden Tom Dieck sr, Edy Laforte en Job Lijfering op in de piste. Het duurde niet lang of Circus Harlekino stond in de top 3 van Nederlands grootse circussen.

Belangrijk besluit

Toch werd er na een reeks drukke volledige seizoenen en belangrijk besluit genomen. Circus Harlekino koos ervoor om alleen tijdens de zomers op tournee te gaan. De rest van het jaar waren er voorstellingen in bedrijven en instellingen. En diverse circustenten gingen de verhuur in.

Er is een fraaie kersenrode tent aangeschaft en in gebruik genomen. Die raakte tijdens een wervelstorm in Duitsland zwaar beschadigd. De tent was op dat moment verhuurd.

In 2007 volgde een periode waar de bezoeker aan het circusterrein goed moest kijken. Was hij op een filmset of toch oij Circus Harlekino? Bij de laatste, maar wel gedurende de opnames van de speelfilm Calimucho. Bijzonder was dat circusartiesten opeens bij de cast hoorden. Een jaar later was de rolprent te zien in de filmhuizen en vervolgens op een dvd.

Leeuwen en tijgers

In 2009 is het 20-jarig bestaan gevierd met een extra-feestelijk programma. Met clowns, acrobaten, pony’s en zeeleeuwen. Het jaar erop loog het programma er evenmin om. Rijk gevuld met acts met leeuwen, tijgers, slangen, krokodillen en paarden. En het vermaarde luchtnummer van Duo Viro. De productie ‘Droom met open ogen’ sloeg aan.

Ook dit jaar was er een aantrekkelijk programma. Wat dacht u van muzikale clowns, luchtacrobatiek aan de doeken en op de strakke draad, hoela-hoep, Roy Quaiser met pony’s, een lama en een komisch paard en Konstantin Bessogonov met Rola-rola en quick-change. Spreekstalmeester was  Kevin van Geet.

http://youtu.be/SkzHwV_8Ftw

Lees ook:Leeuwen afgepakt
Lees ook:CircusNu (73): Zomers circus!
Lees ook:CircusNu (31): Het circus doet het goed op de televisie
Lees ook:Circusmeningen (126): Is tv-serie over circus goed voor het vak?
Lees ook:‘Tijgers, kamelen en zebra’s het circus uit voor 2015 in Engeland’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>