Nostalgisch Circus (29): Pipo de clown

HILVERSUM – Als je het jaren geleden met de jeugd van toen over het circus had, dan noemden ze meestal Pipo de clown. Uiteraard was Pipo in werkelijkheid acteur Cor Witschge met veel succes op de televisie. En geen rondreizend circus, maar toch is hij een van de bekendste Nederlandse clowns. Dus is Pipo van harte welkom in onze serie.

Ik was al jong circus fan en fan van Pipo. En genoot ook van zijn woonwagen en avonturen. Misschien is hij wel de aanzet geweest dat ik liefhebber ben van het circus in binnen- en buitenland. Wie de serie van Pipo heeft gezien weet dat de clown met zijn Mammaloe en dochter Petra in een woonwagen woont en daarmee reizen ze de wereld rond. Natuurlijk beleven ze onderweg avonturen. Pipo was voor het eerst te zien in 1958.

Circusact

Cor Witsche als Pipo debuteert in 1964 in het circus, Dat doet hij bij Rudi Carell. Er was een probleempje….Pipo had helemaal geen circusacts. Bas en Aard van Toor zijn gevraagd om een act te verzinnen. Omdat ze toch creatief bezig waren verzonnen ze voor zichzelf ook een aandeel in Hetty programma.

Pipo is voor een reeks afleveringen bij de VARA ook nog gespeeld door Cees van Oyen.

Clownspak weggegeven

Ik herinner mij nog goed de laatste keer dat Cor Witschge Pipo de Clown speelde. Dat was in 1990 in het programma Rondom Tien, waarin hij voor het laatst het clownspak aantrok. Voor de camera gaf hij zijn clownsspullen aan het Omroep Museum. Een jaar later is hij plotseling overleden. Dankzij herhalingen is Pipo nog steeds niet vergeten.

Lees ook:Sapperdeflap! Pipo de clown is terug…..
Lees ook:Sapperdeflap! Pipo in Julianatoren
Lees ook:CircusNu (97): Circus Pipo is meer dan onze eigen beroemde clown
Lees ook:CircusNu (21): Circus Pipo op 2 plaatsen tegelijk
Lees ook:Kinderatelier bij circus Pipo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>