Nostalgisch Circus (35): Roncalli

BONN (D) – Circus Roncalli is gestart door Bernhard Paul en Andre Heller. Volgens eigen zeggen zijn ze geïnspireerd door het filmscript Sarah Roncalli, Tochter des Mondes van Peter Hajek.

De eerste voorstelling van het Duitse circus was op 8 mei 1976 op de Hofgartenwiese in Bonn. Dat jaar is er flink getoerd en die eindigde in München. Een jaar later hadden de oprichters artistieke en juridische meningsverschillen. Paul nam de regie vervolgens op zich.

Het circus ging zowel in Duitsland als in andere landen shows gegeven. Bij die internationale uitstapjes hoorde in de jaren tachtig van de vorige eeuw ook een optreden in de Sovjet-Unie. Toentertijd vrij uniek voor een West-Duits circus.

Collectie

In de loop van de jaren heeft Paul een enorme collectie circusattributen vergaard. Denk maar aan kostuums, posters en boeken. Volgens hem horen die in een museum thuis.

Het circus heeft opvallende projecten verzorgd waaronder de Höhner rockin Roncalli Show met medewerking van De Höhner. Ook waren er shows met de Kelly Family.

Trein

Reizen per trein heeft dit circus altijd graag gedaan. Toch is dit in de loop van de jaren steeds moeilijker geworden omdat delen van het Duitse spoornet zijn verdwenen.

Vermaard zijn de kerstvoorstellingen in december en januari als Roncalli Weihnachtscircus.

Lees ook:Circus Roncalli steelt 2x de show
Lees ook:Kerstcircus Roncalli
Lees ook:Dierenactivisten verminken affiches Circus Roncalli
Lees ook:Cirque Arlette Gruss is jarig
Lees ook:Circus Sarrassani in Steenwijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>