CircusNu (138): The Greatest Showman is muzikaal spektakel met circusgevoel

The Greatest Showman

AMSTELVEEN – In deze CircusNu voor de afwisseling een filmrecensie. Een speciaal bezoek aan de rolprent The Greatest Showman om met de bezoekers van Circus.Blog te delen over wat er zoal te zien…en te horen is.

Een mooi verhaal over  PT Barnum, de grondlegger van het vermaarde circus. De zoon van een kleermaker die iets moois wil maken. Als arm jongetje weet hij een meisje van goede komaf aan het lachen te maken. Die wordt uiteindelijk zijn vrouw en ze krijgen 2 dochters. Barnum is een doorzetter en een ondernemer in hart en nieren. Barnum wil iets moois neerzetten en dat wordt zijn circustheater. Na zijn ontslag bij een failliete rederij krijgt hij via fraude een lening. Van het geld maakt hij een soort rariteitenkabinet van een vervallen theater. Dat er aanvankelijk als een stoffig museum uitziet. Dat trekt geen bezoekers, dus vormt hij het om tot een soort freakshow met bebaarde zingende vrouw, hele lange man, verschrikkelijk dikke man, Siamese tweeling, lilliputter en trapezeartiesten. Dat scoort meteen. Niet bij omwonenden en een zure criticus bij de krant. Die hebben er geen goed woord voor over.

Het is ook een film over onder andere  rijk en arm. Goed geacteerd, veel liedjes, muziek en dans. Veel actie en ontroering. Adembenemend is het nummer hoog in de nok van het circus(theater).

Brand aangestoken

Na een door een tegenstander aangestoken brand in het circustheater gaan ze verder. Niet langer in een gebouw, maar in een grote circustent. Daar zijn verschillende acts te zien, zoals trapeze, olifanten en paarden.

Het is geen complete film over het circusleven, maar de sfeer is alom aanwezig. En de liefhebbers komen niets te kort.

In de hoofdrol de met een Oscar genomineerde topacteur Hugh Jackman.

 

https://youtu.be/8AUSJd3KnHQ

Lees ook:The Greatest Showman
Lees ook:3 ontwerpers voor Circus Sijm
Lees ook:Trailer Cirque du Soleil: Worlds Away
Lees ook:“Kinderlokster” vraagt kindjes mee naar het circus
Lees ook:Eerste kritieken Circus Cornelio om te janken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>