Circusspecial (4): De stand van circuszaken….

kerstcircus goes 13 kassa

AMSTELVEEN – De stand van zaken, nu begin oktober, is dat wij best tevreden mogen zijn met de prestaties van de circussen in ons land. Natuurlijk is het nog steeds balen dat er geen wilde dieren meer in de circuspiste mogen optreden. Maar…..ze moeten door. En gelukkig doen de circusdirecteuren en hun medewerkers dat ook.

Uitschieters en tegelijk koplopers zijn Circus Sijm, met een deel van dit jaar zelfs 2 versies en Circus Renz International. De laatste is favoriet bij een groot publiek en geniet veel belangstelling. Mooi is ook dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan de shows van de circussen. Vooral bij de circusbedrijven met ingehuurde acts lukt dat goed. Want dan is het immers een stuk gemakkelijker om tijdelijke contracten aan te bieden en ieder jaar iets anders en vernieuwend in te huren.

Moeilijker

Bij circussen die uit complete families bestaan is dat een stuk moeilijker. Bij de telgen moet ook brood op de plan komen. Daardoor lijken de acts soms op die van het seizoen ervoor. Gelukkig wordt ook bij die familiebedrijven hard gewerkt en huren ze ook verfrissende acts in. Circus Renz Berlin scoorde bijvoorbeeld met clown Franky en Ezra Veldman die meedeed aan Hollands Got Talent met zijn diabolo-act.

Te gast

Deze zomer was Circus Italiano Iaz te gast in ons land, Circus Bossle had een uitgebreid tournee in ons land en hoewel Circus Freiwald laat op gang is gekomen, draaien ze inmiddels prima. Veel lof dit jaar voor de mooie shows van de circussen Fantasia, Bongo en Moustache. Verder wederom genieten van het Magic Circus, Circus Salto en Circus Barani. Zo nu een dan komen er nog andere buitenlandse circussen over onze landsgrenzen. Veel fans hebben een goed gevoel bij het huidige circusseizoen, terwijl die nog niet voorbij is. Wij krijgen nog een grote groep kerstcircussen.

Lees ook:CircusNu (94): Ruim baan voor de Nederlandse circussen
Lees ook:CircusNu (112): De circussen gaan lekker…
Lees ook:CircusNu (41): De stand van zaken….
Lees ook:Circusmeningen (57): Kaalslag in circusland komt het wel goed?
Lees ook:Nostalgisch Circus (30): De Nederlandse geschiedenis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Circusspecial (4): De stand van circuszaken….

  1. sjaak simons

    ik heb juist het gevoel dat er minder circussen zijn in nederland

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>