Gewone man over verbod wilde circusdieren: “Ze pakken alles af”

olifant voetbal

VOGELWAARDE – Erik Vervaet uit Vogelwaarde is boos over het naderende verbod van wilde dieren in het circus. “Ik weet van kinds af aan niet beter dat er olifanten, tijgers en giraffen in het circus zijn.Wat voor de kleine man is pakken ze allemaal af.

En: “Mevrouw Dijksma is meer een schooljuf en geen staatssecretaris. Het is van de zotte dat de kinderen en andere mensen straks geen wilde dieren meer mogen bekijken in het circus.” Dhr. Gerst uit Middelburg: “Wat moet een circus zonder dieren? Dan gaat er geen kip meer naar toe.”

Lees ook:Almelo: Géén wilde circusdieren meer
Lees ook:Geen zeeleeuw meer in het circus
Lees ook:Geen wilde circusdieren meer UPDATE!
Lees ook:Donderdag verbod op wilde circusdieren?
Lees ook:Wetsvoorstel verbod wilde circusdieren

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Gewone man over verbod wilde circusdieren: “Ze pakken alles af”

 1. Jules Vismale

  Ik vraag me hoegenaamd of of de personages, die tegen wilde dieren in circussen zijn, ooit ZELF als kind daar heen gingen en daar trauma’s aan overhielden. Zijn zij opeens zulke dierenvrienden geworden dat ze, mits circussen inderdaad afstand moeten doen van hun dieren, de desbetreffende dieren een goede opvang bezorgen? En stel dat de rollen waren omgekeerd: vinden die lui het anders ook zo grappig als anderen hen hun dieren, geld of bezittingen afnemen? Ze proberen eeuwenlange tradities te slopen, puur uit kleinzieligheid en frustraties, maar geven daar zelden iets voor terug!

    /  
 2. Rob Beek

  Jules, ze moeten jouw iedere dag eens in een kooi stoppen,
  en elke dag mishandelen (kijk eens naar de filmpjes)
  Als kind sta je daar niet bij stil.

    /  
 3. `Commissie Klassiek Circus

  Beste Rob,

  Dat u het mishandeling vindt, betekent bij lange na niet dat het ook mishandeling is. U bent van mening dat dieren niet in een circus thuis horen. Met die mening is niets mis. Maar wat er wel mis is: De manier waarop u uw mening onderbouwt. En het doen alsof het de enige echte waarheid is, die u vervolgens aan ieder ander wenst op te leggen.

  Het is al lang aangetoond dat het welzijn van de meeste dieren in circussen niet wordt aangetast. Net zoals intussen ook wel vast staat dat de bij herhaling geprezen “vrije natuur” juist stress oplevert voor dieren. We schrijven “vrije natuur” bewust tussen aanhalingstekens. Want de dieren leven in wat daar – door toedoen van de mens – nog maar van over is. Versnipperde territoria. Niet het door “dierenliefhebbers” geschetste ideale leefgebied!

    /  
 4. Ingrid

  De natuur mag dan zijn door mensen veroorzaakte uitdagingen kennen, maar dat betekent nog geenszins dat het voor dieren een minder gunstig leefgebied is dan een situatie in gevangenschap.

  Daar komt nog bij dat de redenering ook mank gaat. Immers, net als andere dieren, leven ook wij niet in een ideaal leefgebied. Net als andere dieren, lopen ook wij door toedoen van de mens risico op allerlei ellende (auto-ongevallen, berovingen, moorden, mishandelingen etcetera). Toch is er geen mens die daarom zijn autonomie of keuzevrijheid opgeeft, omdat we uitermate goed snappen, hoe waardevol vrijheid is.

    /  
 5. Jules Vismale

  @Rob, heb jij trouwens nooit eens in een dierenkooi gezeten opdat iedereen je daarna als een zombie ging aangapen? Ik beslist nooit en ik zie dierentuindieren veel liever in een safaripark dan in een kooi!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>