Getuigen vertellen andere olifantenversie Circus Renz International

WILNIS – Getuigen hebben de afgelopen dagen het voorval met de olifant van Circus Renz International een andere kleur gegeven. Na het verschijnen van een filmpje op de sociale media waarop volgens dierenactivisten een verzorger afgelopen zaterdag in Wilnis een olifant mishandelt, komen mensen die erbij stonden met een andere versie.

Monique stelt zelfs dat ze de aanleiding was. Ze vertelt dat ze de oppasser heeft afgeleid met vragen, Daardoor kon de olifant onder het schrikdraad doorlopen. Ze meldt dat de oppasser de olifant corrigeerde met 3 tikken met een rubberen stok. Ze vindt dat het in het getoonde filmpje erger overkomt dan in werkelijkheid. Ze benadrukt dat er geen olifantenhaak is gebruilkt en vindt de beelden niet schokkend. Ze voelt zich zelfs een beetje schuldig dat de oppasser door de circusdirectie is ontslagen. En het circus in een kwaad daglicht is gesteld.

Ook Danny, de maker van het bewuste filmje heeft inmiddels zijn versie gegeven. Ook die is een stuk milder dan dierenactivisten laten overkomen. Danny laat weten dat hij met zijn gezin bij de olifanten ging kijken en zag dat de onervaren oppasser in paniek raakte toen de olifanten door een tweede draad ging. Hij vroeg omstanders om er een andere circusmedewerker bij te halen. Hij benadrukt dat er geen olifantenhaak is gebruikt. 

 

Lees ook:Ophef om olifantenfilmpje Circus Renz International
Lees ook:PvdD: “Slechte behandeling olifanten Circus Renz International”
Lees ook:Brandweer rukt uit voor….olifanten Circus Renz International
Lees ook:Uit de oude doos: Circus Knie 1979
Lees ook:Olifantenhaak taboe

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Getuigen vertellen andere olifantenversie Circus Renz International

 1. Sarah

  Hallo Monique.

  Het verbaast mij dat jij als chief environmental officer het opneemt voor een circus met wilde dieren, of er uberhaubt heen gaat.
  Wilde én gedomesticeerde dieren horen niet in een circus, niet op foto’s met onbekende mensen in een foute context, en geen rondjes te lopen of in een stal te staan. Wees verstandig en geef het goede voorbeeld. Het gaat niet op dit incident dat wel of niet correct was. Het gaat om de lijdensweg die deze dieren doormaken in hun gehele leven. Idealiter staat ieder circus de dieren af aan verantwoorde erkende opvang en rehabilitatie centra. Focus op positieve media aandacht door hier zelf voortouw in te nemen. Focus op positieve circus activiteiten met bijzondere mensen, niet met unieke dieren in een verkeerde context. Mensen kunnen kiezen, jullie dieren niet….

    /  
 2. Commissie Klassiek Circus

  Monique kijkt verder dan haar neus lang is en trapt niet zomaar in de eerste de beste dierenrechtendoctrine.

    /  
 3. Ingrid

  Zo zie je maar weer dat ooggetuigenverklaringen inderdaad bijzonder onbetrouwbaar zijn. Monique, was het nu een PVC-buis of bij nader inzien toch een rubberen stok? Afijn, gelukkig spreken de videobeelden voor zich waarop meerdere keren voor de oplettende kijker duidelijk te zien is dat het om een olifantenhaak gaat.

  Tip voor Monique: volgende keer iets beter opletten.

  Tip voor circus.blog: beter niet vastklampen aan strohalmen om fouten bij circussen goed te praten. Doordat jullie steevast elke vorm van kritiek als onzin afdoen, komen jullie niet geloofwaardig over. In ieder geval had het circus nog de ballen om openbaar de fout toe te geven en wat er was gebeurd af te keuren.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>