Rubriek: Videos

Video: Circus Sarassani uit 1970

Vaste lezers weten het inmiddels wel: wij zijn dol op (oude) video’s van het circus. Want tja, circus moet je toch bewegend zien. In deze video uit 1970 een show van circus Sarassani te Amsterdam, met onder meer koorddansen door de Arata’s, paardendressuur door Harry Althoff, jongleren op een paard door Henry Mullens, beren op

Lees verder...

Video: Circus Mikkenie in 1978

Het Nederlandse circus Mikkenie deed tussen maart en november 1978 ongeveer 200 plaatsen in Nederland aan. Beelden van rennende paarden in de piste, het circusterrein, het opbouwen van het circus, olifanten eten broden, circusacts: dressuur van olifanten, trapeze van signorita Sigura, clowns met de Italiaan Luraschi, de Salvini’s en miss Carmen met dieren en acrobatiek.

Lees verder...

Video: Circus Boltini 25 jaar (1971)

Een mooie oude video met een optreden van het 25-jarige Circus Toni Boltini. Clowns roepen mensen op een voorstelling bij te wonen. De tribunes en de tent worden hydraulisch opgezet in aanwezigheid van Toni Boltini. Met een optreden met een trapezenummer, een menselijke piramide, clowns, éénwielers, apen, olifanten, ijsberen en paarden.

Lees verder...

Video: Circus in Nederland in 1980

We hebben er weer eentje uit de oude doos vandaag. Een mooie oude reportage van Beeld en Geluid waarin oude Nederlandse circussen zoals Circus Holiday, Circus Sjoukje Dijkstra en Circus Bassie en Adriaan te zien zijn. Mooie oude beelden van acts en dieren, waaraan je goed kunt zien hoe het vroeger was in het circus.

Lees verder...

Uit de oude doos: oude circusacts

In de eerste helft van de vorige eeuw was het circus een beetje een freakshow. Denk aan acts als de vrouw met de baard, de sterkste man en het menselijk kanon. Wij vonden een mooie oude video op YouTube met enkele oude circus acts. Zie de video hieronder.

Lees verder...

Video: The Rosaire Family Circus

Een mooie documentaire van Vice van vorige week. Hierin volgt men The Rosaire Family Circus, een van de laatste circusfamilies in Amerika. Zij werken al tientallen jaren met tijgers, leeuwen en beren. Zie de video hieronder.

Lees verder...

Trailer Cirque du Soleil: Worlds Away

Enkele dagen terug heeft Paramount de trailer vrijgegeven voor de 3D film Cirque du Soleil: Worlds Away. De film geschreven en geregisseerd door Andrew Adamson (Shrek en The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe) wordt mede geproduceerd door filmmaker en 3D specialist James Cameron (Avatar).

Lees verder...

Try-out Rad des Doods fataal (zie video)

We schreven al eerder over het Rad des Doods (Wheel of Death), dat altijd zorgt voor zweethandjes in het circus. Toch kan het goed mis gaan. Dit bleek onlangs tijdens een try-out in Marseille. Hierbij viel een acrobaat uit het wiel en werd zwaargewond afgevoerd. Gelukkig deed de act zijn naam niet helemaal eer aan

Lees verder...

Uit de oude doos: Circus Knie 1979

We hebben weer een aantal leuke foto’s en filmpjes gevonden uit vroegere tijden. In het filmpje de Nicolodi Family in Circus Knie in 1979. Uit hetzelfde jaar stamt ook de foto. Een groep olifanten van het Zwitserse nationale circus “Knie” wordt door Zurich geleid door een motoragent en een verzorger. Een beeld dat je tegenwoordig

Lees verder...