Circus Hans Klok: The Houdini Experience

Na zijn stormachtige succes met Circus Hurricane komt ’s werelds meest succesvolle illusionist Hans Klok nu terug in de Nederlandse theaters. Opnieuw kiest Hans daarbij voor het circus- de oerbron van al het theater, maar CIRCUS HANS KLOK zal het publiek in ons land nu in extase brengen met het meest bijzondere en grootste illusionistenprogramma ter wereld: THE HOUDINI EXPERIENCE. We moeten er nog even op wachten, maar eind dit jaar zullen we ook in Nederland kunnen genieten van deze schitterende show!

Circus Hans Klok is een eerbetoon aan Harry Houdini de illusionist die aan het begin en de vorige eeuw een legende werd, een legende wiens naam nu nog altijd voorleeft! Het is dit jaar ook precies 100 jaar geleden dat Houdini aan de wereldtop stond en in Londen- het publiek onder meer veroverde met zijn spectaculaire onderwater ontsnapping.

Deze illusie die Hans eerder dit jaar ook toonde tijdens een succesvolle serie in Londen heeft Hans nu uitgebreid, zodat het risico om de illusie te overleven nog groter is. Hans zegt: “Ik heb nu gekozen voor The Houdini Experience, omdat hij toch 100 jaar geleden de eerste illusionist was, die werkelijk levensgevaar op het toneel en in de piste bracht. Ja in de piste want Harry Houdini startte zijn wereldcarrière in het circus waar hij triomfen oogstte als De Vorst van de Lucht in een spectaculair trapeze nummer en later toen hij al naam had gemaakt als illusionist ook als de Tovenaar op de draad in een draadnummer. In 1912 trad hij er ook mee op in het Duitse Circus Busch. Harry hield van het circus en dat heb ik met hem gemeen.”

De circusvorm bied mogelijkheden voor nog grotere en avontuurlijkere illusies. Circus en magie hebben een bijzondere band. Ze betoveren en verrassen jong en oud, men moet in elke voorstelling topprestaties leveren. Men moet het publiek ook elke minuut verrassen en zorgen voor een aah en ooh gevoel. Bij Circus Hans Klok met The Houdini Experience breng ik illusies in zo’n hoog MTV tempo dat je nauwelijks met je ogen kan knipperen wil je niets missen.

“Ik heb de illusies van Houdini naar deze tijd gebracht en ze hebben de snelheid gekregen van een video clip. Houdini zette bij zijn illusies zijn leven op het spel. Ik neem nu ook zulke risico’s, zeker bij de Onderwater Ontsnapping en helemaal bij de meest sensationele Houdini illusies die men The Jaws of Death noemt. Daarbij wordt ik in een dwangbuis op mijn kop omhoog gehesen aan een touw. Dat touw wordt aangestoken en gaat branden, zodat het binnen 60 seconden kan breken en ik neer kan storten. Daarvoor moet ik me echter al hangende en geboeid te zijn, bevrijden uit mijn dwangbuis.”

Dit is echt Houdini in Optima Forma. Dat geldt ook voor de meest snelle Houdini illusie ooit, een metamorfose waarmee Houdini ook in 1903 in het toenmalige Rembrandtplein furore maakte. Dit is een hele snelle wisseling die Houdini eerst met zijn broer en later met zijn vrouw uitgevoerd heeft.
Hans Klok kan men zoals de buitenlandse pers dan ook al deed, nu zeker de kleinzoon noemen van Houdini. Hij is meer dan een illusionist, maar ook een duivelskunstenaar een superman van het circus, een meester van de mysteries.

Hans wordt in Circus Hans Klok omringd door zijn sexy diva’s of magic, dansers, danseressen en internationaal bekroond circus-acts. Er werken in totaal 35 personen mee aan The Houdini Experience.

Circus Hans Klok met The Houdini Experience is van 15 november 2012 t/m 3 februari 2013 te zien in diverse theaters! Hans Klok is momenteel met The Houdini Experience in het Peacock Theater in Londen te zien t/m 25 maart www.sadlerswells.com

Voor meer informatie, kijk ook op www.stardustcircus.com

Lees ook:Hans Klok trots op Giang Brothers
Lees ook:Hans Klok’s The New Houdini geen blijvertje
Lees ook:Hans Klok in Utrecht
Lees ook:Hans Klok door heel Duitsland in de theaters
Lees ook:Zwaardentruc Hans Klok bij DWDD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>