Rubriek: Olifanten

‘BUBA – 35 jaar gelukkig in ’t circus’ titel nieuwste productieFreiwalds Menagerie Circus

AMSTELVEEN - BUBA – 35 jaar gelukkig in ’t circus, is de titel van de nieuwste productie van Freiwalds Menagerie Circus. Dat is vrijdag bekend gemaakt. De bekende olifant van het circus zit 35 jaar in het vak. Het is onduidelijk of de titel na september van dit jaar blijft als Buba niet meer in de

Lees verder...

Olifant ontsnapt

DELFZIJL – Eén van de twee Indische olifanten van Circus Renz Berlin is afgelopen dinsdag ontsnapt in Delfzijl. Boze tongen beweren dat circussen expres een dier aan de wandel laten aan gom zo veel gratis publiciteit te krijgen. Deze keer lijkt het een serieuze ontsnapping.

Lees verder...

Comeback van neergeschoten olifant Carol

MISSISSIPPI – Olifant Carol is afgelopen jaar door onbekenden in Mississippi neergeschoten en maakt gelukkig een comeback. Ze is weer aan het werk bij  Ringling Brothers and Barnum and Bailey Circus . Het is bizar wat er gebeurde. Een witte SUV stopte bij het circus en één van de inzittenden schoot op het dier die in

Lees verder...

Verbod op circusdieren is symboolpolitiek

Het laatste woord over een mogelijk verbod op ‘wilde dieren’ in het circus is nog niet gevallen. De nieuwe regering van Samson en Rutte wil een ‘verbod op circusdieren’ gaan invoeren. Onduidelijk is wat deze precies inhoudt, maar volgens Hans Hopster, lector welzijn van dieren, is het slechts symboolpolitiek.

Lees verder...

Geen ‘Meet & Feed’ met Bubba bij Albert Heijn

Albert Heijn heeft besloten de ‘Meet & Feed’ actie met olifant Bubba van Freiwalds Menagerie Circus bij het filiaal in Woerden af te blazen. Bubba zal nu op woensdagmiddag gewoon op het Exercitieveld gevoerd worden door kinderen.

Lees verder...

Olifant Circus Luna neemt bad in fontein stad

Ophef om een circusolifant in de Beierse stad Oberstaufen. De 29-jarige olifant Benjamin nam een bad in de fontein op het centrale plein en maakte daar zichtbaar veel plezier. Hij trompetterde en maakte voorbijgangers nat. Deze konden er op hun beurt wel om lachen.

Lees verder...

Uit de oude doos: Circus Knie 1979

We hebben weer een aantal leuke foto’s en filmpjes gevonden uit vroegere tijden. In het filmpje de Nicolodi Family in Circus Knie in 1979. Uit hetzelfde jaar stamt ook de foto. Een groep olifanten van het Zwitserse nationale circus “Knie” wordt door Zurich geleid door een motoragent en een verzorger. Een beeld dat je tegenwoordig

Lees verder...

Olifant ontsnapt uit circus Blackpool (zie video)

Alweer een circusolifant die aan de wandel is gegaan deze week. In Blackpool zorgde de olifant voor chaos bij een winkelcentrum. De verzorgers van Courtneys Circus wilden de 40-jarige olifant genaamd Baby in bad doen, maar daar had deze geen zin in. Hij brak door het hek heen en nam de benen richting het winkelcentrum.

Lees verder...