Verbod op circusdieren is symboolpolitiek

Het laatste woord over een mogelijk verbod op ‘wilde dieren’ in het circus is nog niet gevallen. De nieuwe regering van Samson en Rutte wil een ‘verbod op circusdieren’ gaan invoeren. Onduidelijk is wat deze precies inhoudt, maar volgens Hans Hopster, lector welzijn van dieren, is het slechts symboolpolitiek.

Hopster deed in 2008 een onderzoek naar het welzijn van dieren. Lees erover op Resource, een website van de Universiteit van Wageningen.

Lees ook:Wilde circusdierenverbod is symboolpolitiek
Lees ook:VARA-programma tegen circuszeeleeuwen
Lees ook:Wageningse circuslessen Mister Poehaa overgenomen
Lees ook:PvdD probeert Freiwalds Menagerie Circus te weren in Borne
Lees ook:Circusmeningen (129) Volgt u het circusleven via Facebook?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verbod op circusdieren is symboolpolitiek

  1. Paljas

    Op deze manier kan de regering goedkoop scoren. Ze stellen een handjevol dierenactivisten tevreden. (450). De partij voor de dieren is happy. En nu het er aan zit te komen dat Circus in Europees verband als cultuur erkend gaat worden, zijn ze er zeker van dat ze geen subsidies hoeven te geven. Dat er alleen in Nederland een groot aantal mensen in het circus werken. En over de hele wereld nog meer Nederlandse artiesten daar gaan ze voor het gemak maar aan voorbij. Circusdieren zijn de best verzorgde dieren die er zijn. En net als met hun verkiezingsprogramma’s wordt ook nu weer gelogen. Ze laten filmpjes van 100 jaar geleden zien. En dieren uit landen waar ze de mens nog niet eens met respect behandelen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>