CircusNu (12): Welkom in Circusstad Rotterdam

circusstad rotterdam

ROTTERDAM – U bent van woensdag 6 tot en met zondag 10 mei welkom in Circusstad Rotterdam. In de serie CircusNu geef ik u alvast een voorproefje van wat u te wachten staat.

Zo zullen op de eerste dag ruim 1000 Rotterdammers het festival openen onder het motto: A Brand New Day. Dit is een estafette van pop-up optredens dat uiteindelijk een spektakel wordt op het Schouwburgplein. Met acrobaten en jongleurs, maar ook skaters, turners, muzikanten, dansers, freerunners, capoeiristas, breakdancers en abseilers. En dat onder leiding van de choreografen van De Dutch Dont’Dance Division.

Jeugdcircus

Verder is er iedere middag een voorstelling van een jeugdcircus. Ook Circo Ripopolo uit België komt. En vanuit Groot Brittannië is er de productie The Silver Lining.

Ga je als bezoeker liever zelf aan de slag? Op het Schouwburgplein zijn workshops, masterclasses voor en door professionele circusartiesten en de Circusspeelplaats.

Nieuwe ontwikkelingen

Bij het Circuslabyrint kan je genieten van verschillende circusacts. Ook verschijnt het Avondcircus met vernieuwende shows zoals de haarhangers Elice & Sanja, Race Horse Company met Super Sunday en Groupe Acrobatique de Tanger met Azimut.

Sta je als fan open voor nieuwe ontwikkelingen, dan mag je zondag 10 mei proeven van de nieuwste ontwikkelingen. En tijdens het speciale programma Beers, Burgers & Babes wordt je verrast door de circuskunst van het haarhangen onder het genot van een hamburger en een biertje.

Magie en spanning

Rotterdam Circusstad bestaat sinds 2009. Met onder andere bijzondere activiteiten voor kinderen en jongeren. En circustheatervoorstellingen, waaronder magie en spanning in het theater of de schouwburg. Centraal staat het circus van de jonge generatie, ook wel circustheater genoemd. Met een mix van drama, dans, acrobatiek, clownerie en muziek in een theatraal decor.

Meer informatie: http://circusstad.nl/

Een eerdere editie van het festival:

Lees ook:3e editie van Circusstad Festival in Rotterdam
Lees ook:Save the Date: Circusstad Festival
Lees ook:Wat doet jongleren met hersenen?
Lees ook:Circusstad Festival Rotterdam op 5 mei
Lees ook:Circuscentrum in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>