Première Le Cirque du Platzak en try-out Circus Ronaldo op Fries StraatFestival

fries straatfestival 2015

LEEUWARDEN - Op het Fries StraatFestival gaan op 29, 30 en 31 mei maar liefst drie voorstellingen in première. Dit zijn Le Cirque du Platzak met de voorstelling Kermiz, Het mobiele naaiatelier met de voorstelling Magic moments, the show must sew on en Three of a kind. Alle drie premières zijn ook genomineerd voor de Van der Eems Publieksprijs. Daarnaast zijn er op het Fries StraatFestival ook drie try-outs te bewonderen, waaronder Fidelis Fortibus van het wereldberoemde Circus Ronaldo.

Le Cirque du Platzak is vrolijk, overweldigend circus vermengd met klezmer en punky zigeunermuziek. Ieder circuslid is even eigenaardig. Of het nou de trompettist op een slap koord is, een jongen met een fascinatie voor grasmaaiers en kroppen sla of een Duitse acrobate met een fascinatie voor nietmachines. Kermiz neemt je mee in een wereld waar alles mogelijk is.

Het mobiele naaiatelier is visueel spektakel van de bovenste plank. Het zijn prachtige kostuums, vliegensvlugge en verrassende kostuumwisselingen en prachtig ambachtelijk naaiwerk.

Three of a kind is een klassiek staaltje absurd en komisch straattheater. Drie mannen van middelbare leeftijd moeten iets afleveren. Maar wat? En waar? En aan wie? In de war en de weg kwijt struikelen, dansen, rennen en vallen ze in koor. Het is speels, vol emotie en compleet ter plekke verzonnen. Alles is mogelijk en de enige regel is dat er geen regels zijn.

Lees ook:Fries StraatFestival: Le Cirque du Platzak genomineerd voor Van der Eems Publieksprijs!
Lees ook:Fries Straatfestival: Circus Ronaldo uitverkocht
Lees ook:Op reis tijdens Fries Straatfestival….
Lees ook:Circus Ronaldo hoogtepunt Fries Straatfestival
Lees ook:Fries Straatfestival toch 3 dagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>