CircusNu (49): De vaderlandse Circuswebsites

circustent blog 2016

AMSTELVEEN – In de serie CircusNu deze week aandacht aan de 4 meest opvallende circuswebsites in ons land. Niet die van de circussen zelf, hoewel daar goede bij zitten. Wel in de spotlight Circus.Blog, Circusweb,  Circus in Nederland en Circuswereld.

Circus.Blog

Circus.Blog wordt gemaakt door Marcel van der Voort, namens Blog.nl Een snelle duidelijke site ,boordevol nieuws en andere items. Ook series en rubrieken en wekelijks een populaire poll. Bedoeld voor de circusfans, de mensen uit de circuswereld en andere geïnteresseerden. Veel gelezen door de doorgewinterde circusliefhebber en vandaag de dag door een steeds groter groeiende groep jongeren die het circus een warm hart toedragen.

Sterk punt: Vaak in Google-nieuws

Circusweb

Circusweb van Gera de Leeuw is een bekende verschijning in de circuswereld. Kort geleden vernieuwd. De website besteedt regelmatig aandacht aan het circusnieuws. Heeft ook altijd geïnformeerd over de circussen in binnen- en buitenland. Met Nederlandse- en Belgische agenda’s. Publicaties gaan het hele jaar door. In de zomermaanden wil De Leeuw echter weleens de trossen losgooien en verkiest ze de rustgevende golven van het ruime sop boven het hectische circuswereldje. En geniet van welverdiende rust. Dan is het even rustig op haar website wat betreft items.

Sterk punt: Nieuwtjes

Circus in Nederland

Circus in Nederland is de nieuwste van de 3 en een initiatief van circusfotograaf Piet-Hein Out. Door de liefhebber ook wel de “Online circusencyclopedie” genoemd. En dat is een compliment. Want de maker heeft veel kennis van het circus en een heleboel daarvan is op de site te vinden.  Duidelijke berichtgeving, zakelijk en netjes. Wie iets zoekt zal het er wellicht vinden. Regelmatig updates. Out slaagt erin om een waardevolle aanvulling op de bestaande websites te maken.

Sterk punt: Informatief

Circuswereld

Circuswereld met Sjaak van den Heuvel is een rijkgevulde website. Veel actualiteiten en doorverwijzingen. Makkelijk te hanteren en overzichtelijk. Vrijwel alles heeft een eigen rubriek.

Sterk punt: Variatie

 

 

 

Lees ook:Te koop Circusweb: De Leeuw is uitgebruld….
Lees ook:Stichting AAP: “Wij hacken Circusweb niet”
Lees ook:Blog.nl is 10 jaar!
Lees ook:CircusNu (122): Facebookcircus / het vervolg…
Lees ook:Circusweb in slaap gesukkeld?

1 Reacties // Reageer

One thought on “CircusNu (49): De vaderlandse Circuswebsites

  1. Sjaak van den Heuvel

    Vergeet Circuswereld.nl niet….
    Boordevol informatie die je op de andere genoemde sites niet zult vinden.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>