CircusNu (112): De circussen gaan lekker…

AMSTELVEEN – De circussen gaan lekker… Dat kan ik wel stellen zo vlak voor de officiële zomer. Veel circusbedrijven zijn al volop op tournee en zien dat hun programma’s goed aanslaan.

Leuke programma’s betekenen regelmatig vollere circustenten. En zo heeft vrijwel ieder circus wel iets extra’s waardoor de mensen graag komen. Zo verrast Middelburger Ezra Veldman het publiek van Circus Renz Berlin dikwijls  met een diabolo-optreden. Hij is inmiddels bekend van zijn deelname aan Hollands Got Talent 2017. Circus Sijm heeft dit seizoen verschillende leuke en vertederende dierenacts. Het Magic Circus heeft onder andere clown Jofri, dus lach verzekerd. Bij Renz International en Barani zijn de circusfamilies sterk wat betreft mooie eigen acts in de piste. En de circussen Freiwald en Bossle weten het publiek ook dit jaar weer te boeien en te vermaken.

Dressuuracts

Natuurlijk mis ik Alberto Althoff nog in het circuslandschap. Hij scoorde in het verleden onder andere met zijn circussen Althoff en Renaissance. Nu is hij alweer een tijdje niet meer zelfstandig op tournee. Wel zien wij hen verschijnen tijdens kerstcircussen of bijzondere projecten. De fans van Althoff hopen dat hij het toch nog een keertje zelfstandig gaat proberen. Met name omdat zijn eigen dressuuracts vaak erg sterk zijn. Wie kent zijn koeien in de piste niet? Hilarisch en haast kunstig. Onlangs vertelde hij aan Circus.Blog terug te komen met een eigen circus. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws.

Gelukkig

Het is goed om mee te maken dat ondanks het wilde circusdierenverbod er nog steeds heel wat circussen op pad zijn in ons land. En dat ze het publiek weten te vermaken met de acts die ze volgens de Nederlandse wetgeving nog wel mogen presenteren. En gelukkig is het einde nog niet in zicht.

Lees ook:CircusNu (126): Genieten van dit circusseizoen
Lees ook:CircusNu (19): Een zwak voor Circus Barani
Lees ook:CircusNu (94): Ruim baan voor de Nederlandse circussen
Lees ook:Circusspecial (4): De stand van circuszaken….
Lees ook:Circusmeningen (100!): Wordt het tijd dat Alberto Althoff met een circus terug komt?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>