Onderdak gezocht voor 2000 circusdieren

MEXICO-STAD  - In Mexico zoeken ze naarstig naar onderdak voor 2000 circusdieren. Want de leeuwen, tijgers, giraffen, olifanten en andere exoten die normaal gesproken in de circuspiste optreden verliezen hun huidige huisvesting.

Vanaf juli mogen ze niet meer in de piste optreden en over herhuisvesting zijn blijkbaar geen duidelijke afspraken gemaakt. Veel circusdirecteuren vinden de dieren te duur om te houden. Het eten van een tijger kost bijvoorbeeld zo’n 185 euro per dag. De organisatie van circuseigenaren in Mexico hoopt dat hun regering met een oplossing komt. Door het wilde dierenverbod zijn verschillende circussen overigens gestopt. Dierentuinen hebben inmiddels laten weten dat het lastig is om wilde circusdieren op te vangen.

 

 

 

 

Lees ook:Circussen Mexico-stad zonder dieren
Lees ook:Circusvoorstelling uit protest
Lees ook:Verbod Mexico dodelijk voor circusdieren
Lees ook:Circus Herman Renz wil niet naar duur Groningen
Lees ook:Verbod op circusdieren is symboolpolitiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>