PvdD tegen uitje kinderen naar “Circus Dolfinarium”

pvdd

HARDERWIJK / HENGELO – De Overijsselse Partij voor de Dieren (PvdD) vindt het ongepast dat Hengelose schooljeugd dankzij deelname aan milieuproject De Beestenbende een bezoekje mogen brengen aan “Circus Dolfinarium” in Harderwijk.

Beestenbende is een nationaal initiatief voor een schoner milieu. Scholieren ruimen zwerfvuil op in hun buurt en krijgen met een beetje geluk een reisje aangeboden. Hengelo doet sinds afgelopen jaar ook mee. De PvdD kent uiteraard ook de recente televisie-uitzending van Rambam, waarin ze het Dolfinarium geen dierentuin, maar circus noemen. Omdat de dieren daar vooral kunstjes -net als in het circus- doen. De PvdD  wil niet dat de Overijsselse kindjes hieraan worden blootgesteld. Gemeente Hengelo gaat het uitspaje niet verbieden. Ze verwijzen naar organisator Beestenboel.

 

 

Lees ook:PvvD: Debat over “Circus Dolfinarium”
Lees ook:Rambam: Dolfinarium is een circus
Lees ook:Circusmeningen (59): Is het Dolfinarium een circus?
Lees ook:Gedoe om komst Circus Renz Berlin naar Hengelo
Lees ook:PvdD: “Geen wilde dierencircus in Steenwijk”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>