Circus Herman Renz schrapt wilde dieren uit show

Is dit het begin van het eind van (wilde) dieren in het circus in Nederland? Circus Herman Renz heeft besloten om geen wilde dieren meer te gebruiken in de voorstellingen. Tot en met 6 januari kan men bij Herman Renz nog genieten van de roofdieren van Tom Dieck Jr, maar daarna is het gedaan met deze dieren in de show van het circus.

Circus Herman Renz heeft dit besloten naar aanleiding van het regeerakkoord van het kabinet, dat een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen heeft aangekondigd. Het Nationaal Circus Herman Renz zegt imagoschade te hebben opgelopen door ‘het geschreeuw’ van de tegenstanders en het voornemen van het kabinet. “Er is een beeld gecreëerd van een wereld waarin orde op zaken gesteld moet worden en waarin dierenleed en mishandeling de boventoon voeren”, aldus de directie in de Telegraaf.

De enige dieren die het circus nog wel mogelijk gaat opnemen in de show zijn paarden en honden. Circus Renz International heeft aangegeven volgend jaar wel gewoon in Nederland te touren met de drie Indische Circusolifanten.

Foto: Circus Herman Renz

Lees ook:Verbod op wilde dieren in circus in regeerakkoord
Lees ook:Bernhard Renz jr. reageert op klacht: “Onze dieren zijn prima in orde”
Lees ook:“Circus Herman Renz zonder wilde dieren ook leuk”
Lees ook:Nieuwe show Herman Renz heet ‘Viva Nino’
Lees ook:Almelo: Géén wilde circusdieren meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>