Een kijkje bij Circus Renz Berlin

Vorige week was Circus Renz Berlin te bewonderen in Noordwijkerhout. Wij zouden een bezoekje brengen aan de voorstelling, maar helaas ging deze door de weinig bezoekers in verband met het mooie weer (het was 28 graden) niet door. Als alternatief namen we maar een kijkje bij de dieren. Bij deze enkele foto’s…

Foto’s: Angel Mulder – click op de thumbnails voor grotere versies

Lees ook:Aapje Circus Renz Berlin in beslag genomen
Lees ook:Wintercircus Hilversum: Hans en Steven Kazàn kunnen niet wachten
Lees ook:Act Circus Herman Renz op Uitmarkt
Lees ook:Circusposters: Cirque d’Hiver Bouglione
Lees ook:Hitte spelbreker voor circussen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Een kijkje bij Circus Renz Berlin

 1. Lisa

  Ik ben gisteren naar de voorstelling geweest (was geweldig!), maar heb toen geen aap gezien, wat gek?

    /  
 2. Redactie Auteur

  Misschien is de aap slechts een “huisdier” voor het circus. Geen idee!

    /  
 3. Ron Mikkenie

  Deze aap trad niet op in het circus en het was ook geen “huisdier”. Renz-Berlin had sinds 2010 vier apen in een wagen. Deze apen hebben vroeger opgetreden in meerdere circussen van de Familie Renz in Duitsland. Sinds 2010 zijn drie van de vier apen overleden. Dit was dus de laatst overlevende van een ooit grote groep apen. Het dier in op donderdag 30 augustus in Maurik door de NVWA in beslag genomen. Het dier zat helemaal alleen in een verblijf zonder verrijkingen. Zoals ook op de foto te zien is. Een armzalige vertoning waaraan nu een eind is gekomen.

  De Rhesusaap (Macaca mulatta) is als soort opgenomen in bijlage B van de Europese verordening tot uitvoering van het CITES Overeenkomst. Daarom is de aap aangewezen als beschermde uitheemse diersoort op grond van artikel 4 van de Regeling aanwijzing beschermde dier- en plantensoorten Flora- en faunawet. Het is daarom verboden om dit dier zonder vergunning te houden. De apen zijn overigens niet afkomstig uit wildvang en het circus beschikte over de juiste vergunningen.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>