Riet: Ik mis de wilde dieren in het Kerstcircus

AMERSFOORT – “Ik ga elk jaar met mijn man en zoon naar het Kerstcircus. Dat is een traditie geworden. Maar…er moet mij iets van het hart. Ik mis toch de wilde dieren in het circus”, zegt Riet uit Amersfoort.

Natuurlijk gaan wij nog steeds, want nummers met paarden (foto 2) en hondjes vind ik ook leuk. Maar jammer dat de olifanten niet meer door de piste wandelen. En dat die kooi met tijgers en leeuwen er niet langer is. Dat gaf mij toch de spanning en het ultieme Kerstcircusgevoel. Niet alleen voor mij als 78-jarige, maar ook de kleintjes (foto 1) gingen op het puntje van hun stoel zitten. Met onze kinderen gingen wij naar het circus en dan hadden ze het dagenlang over de wilde dieren. Vooral de jongste was er helemaal vol van.”

Gegroeid

“Ik vind dat de andere nummers in de loop van de jaren ook gegroeid zijn. Wij waren vorig jaar in het Eindhovense Parktheater. Een goed programma, maar niet langer de paarden die galoppeerden over het toneel. Dat was heel jammer. En van vriendinnen hoorde ik dat ze elk jaar naar het nu failliete Circus Herman Renz gingen. Vorig jaar kwamen ze bij mij langs en waren net naar de show geweest. Ze vonden het helaas minder zonder de wilde dieren. Ik weet dat dat circus al een tijdje geen wilde dieren meer had, maar denk dat dit veel publiek heeft gekost. Toch blijven wij de kerstcircussen bezoeken. Want een traditie blijft nu eenmaal traditie. En ook deze Kerst zullen wij best genieten.”

Foto’s: Circus.Blog

Lees ook:“Circus Herman Renz zonder wilde dieren ook leuk”
Lees ook:Circusmeningen (37): Verbod wilde circusdieren een feit. Jammer?
Lees ook:Riet Siersema: Circusprogramma’s zijn beter
Lees ook:Dieren kijken favoriet in circus en dierentuin
Lees ook:Nostalgisch Circus (34): De dieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>