Jarige Rijdende School

rijdende school

GELDERMALSEN - Dit jaar bestaat Stichting Rijdende School 60 jaar. In 1955 werd Stichting Rijdende School opgericht op initiatief van een aantal kermisouders en de kermisbonden. Vanaf dat moment verzorgt de Rijdende School het basisonderwijs aan kinderen van kermisexploitanten en (later ook) circusmedewerkers op locatie. 

Dit jubileum wordt op 15 april gevierd met een conferentie voor onze onderwijskundige relaties. De conferentie heeft als titel “Grenzeloos leren.” Als gastspreker is Pedro de Bruyckere uitgenodigd. Na zijn inspirerende betoog zullen de deelnemers met elkaar in discussie kunnen gaan over de grenzen en mogelijkheden van het onderwijs nu en in de toekomst, de rol van sociale media in het onderwijs en de mogelijkheden van het tijd- en plaatsonafhankelijk leren. De conferentie zal plaats vinden in een authentieke spiegeltent op het terrein van de Rijdende School.

Een woordvoerder: “In de 60 jaar dat de Rijdende School bestaat is er veel veranderd. Onze unieke situatie heeft ons uitgedaagd om zelf een manier van werken te ontwikkelen zodat we onderwijs op maat kunnen bieden. Hierbij zitten kinderen van groep 1 tot en met 8 samen in één klas en wordt er gewerkt met de meest gebruikte methodes van Nederland. Wij verzorgen ons onderwijs op locatie en op afstand, via het door ons ontwikkelde concept  “school@home.”

Tijdens de bijeenkomst zal de nieuwste minischool officieel geopend worden.

Leden van de pers die aanwezig willen zijn bij de conferentie of receptie zijn van harte welkom. Aanvangstijd conferentie: 14.30 uur, aanvangstijd receptie: 17.00 uur.”

Lees ook:Geen reunie rijdende school
Lees ook:Erespeld Stichting Circus Cultuur uitgereikt aan Nina Crommelin
Lees ook:Circuskinderen krijgen excellent onderwijs!
Lees ook:Op audiëntie bij de Paus
Lees ook:CircusNu (11): Nieuwe theatervoorstelling CliniClowns

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>