Erespeld Stichting Circus Cultuur uitgereikt aan Nina Crommelin

Erespeld voor Nina Crommelin (4)

GELDERMALSEN – De Stichting Circus Cultuur reikte op 15 april in Geldermalsen de Erespeld van de Stichting uit aan Nina Crommelin. Dit gebeurde ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum van de Stichting Rijdende School. Op het daarbij uitgereikte certificaat staat; ‘Onderwijs aan circuskinderen is een voorwaarde om  hen goed voor te bereiden op een effectief functioneren in de toekomstige samenleving. Zo kunnen ze bijdragen aan het behouden en overdragen van de circustraditie.

Nina heeft zich sinds de start van haar werk bij de Rijdende School in 2005  intensief ingezet voor de circusgemeenschap. Ze heeft goed contact met de ouders en de Stammschulen in Duitsland. Sinds 2012 coördineert zij het onderwijs voor de circuskinderen in Nederland. Ook op Europees niveau is zij actief als lid van het European Network for Traveller Education’.

In haar reactie benadrukte Nina de enorme inzet waarmee ook haar collega’s Harriët Sietses, Cees Elsten en Erika van Mullekom onderwijs aan de circuskinderen geven.

Nina heeft het contact met de ouders en de Stammschulen in Duitsland sterk verbeterd. Veel buitenlandse circussen komen immers uit Duitsland. Hierdoor is het onderwijs verbeterd en kunnen kinderen ook onder begeleiding en toezicht van Nina in Nederland officiële toetsen doen. Het contact met de Zirkusschule uit NRW is veel intensiever geworden door de inzet van Nina. Ze draagt ook haar steentje bij op het Europees vlak als lid van ENTE. Zij ondersteunt de directeur bestuurder hierin en heeft een Europees netwerk binnen de circuswereld opgebouwd.

Naast haar werk is ze bezig te promoveren in Duitsland over de ontwikkeling onderwijs aan circuskinderen. De titel van het promotieonderzoek waaraan ze werkt is ‘Bildungswege und Bildungsentscheidungen Jugendlicher, deren Eltern als SchaustellerInnen oder CircusmitarbeiterInnen beruflich reisen‘.

Foto: Frank Veldkamp

Lees ook:Jarige Rijdende School
Lees ook:Circuskinderen krijgen excellent onderwijs!
Lees ook:Op audiëntie bij de Paus
Lees ook:Patrick Cramers voorzitter Stichting Circus Cultuur
Lees ook:Stichting AAP: “Wij hacken Circusweb niet”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>