Cirque de Soleil te gladjes

Cirque de Soleil  kooza

AMSTERDAM – “Omdat Cirque de Soleil deze week voor het laatst de voorstelling Kooza speelt, ben ik er op de valreep naartoe geweest. Helaas vind ik het te gladjes”, onthult Ruud de Wijn uit de hoofdstad.

De Wijn is een echte liefhebber, ook van Cirque de Soleil, dus die uitspraak verbaast nogal. “Ik vind het te gladjes omdat het een echte geoliede machine is, knap natuurlijk, maar de charme van het circus vind ik ook de schoonheidsfoutjes en de misstapjes. Maar die zijn ver te zoeken en dat haalt voor mij iets van de authentieke circussfeer weg.”

Originele circus

Kooza verbeeldt het originele circus met onder andere  koordansers, een stoelen stapelende acrobaat, springgroep en het Rad Des Doods. Cirque de Soleil is ook het toneel voor een optredende hond. Cirque de Soleil zou Cirque de Soleil niet zijn als die hond geen mens was. De menselijk hond is trouwens een succesnummer in de huidige productie.

 

Lees ook:Ongeval bij Cirque du Soleil
Lees ook:Cirque du Soleil met Quidam naar Ahoy
Lees ook:Palestijnse circusschool niet blij met Cirque du Soleil
Lees ook:Cirque du Soleil komt met Alegría naar Rotterdam
Lees ook:Cirque du Soleil bij Tijd voor MAX

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>