Nog meer witte leeuwtjes geboren bij Martin Lacey

Het gaat goed met de witte leeuwen van Martin Lacey (Circus Krone). Witte leeuwin Princess (6) heeft op woensdag 10 juli het leven geschonken aan maar liefst zes witte leeuwenwelpjes.

Alle zes de welpjes zijn kerngezond. Dat er witte leeuwen worden geboren, is op zich al uniek, maar dat het er maar liefst zes zijn is helemaal bijzonder. De bevalling duurde bijna acht uur. De vader van deze schitterende welpjes is King Tonga (10), die vorig jaar al samen met Princess de trotse ouder werd van Baluga. Omdat de moeder slechts vier welpen tegelijk kan voeden, worden de welpjes bijgevoed met de fles door Martin zelf. Het zal echter nog een jaar of twee duren voordat de welpen te zien zullen zijn met een act in de piste. Vorige maand werden er ook al vijf (niet witte) leeuwtjes geboren in het circus.

Circus Krone verblijft momenteel in Konstanz. Vanaf november zal Krone weer terugkeren in München. Zie hier en hier en hieronder ook nog een video van de leeuwtjes.

Foto: Circus Krone

Lees ook:Video: Baluga, de jongste ster van Circus Krone
Lees ook:Video: Circus Krone heeft er 5 jonge toekomstige artiesten bij
Lees ook:Circusact van de Week: Martin Lacey Jr
Lees ook:Babyleeuwtjes Circus Krone
Lees ook:Drie tijgers geboren bij Circus Renaissance (+ win kaarten!)

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nog meer witte leeuwtjes geboren bij Martin Lacey

 1. paul

  Proficiat Martin Lacey en Princess :)
  Bij Martin Lacey zijn ze in goede handen en verzekerd van een goed circusleven!

    /  
 2. Bram van Houte

  Ik heb de foto’s van Renz Berlin bekeken en wat een droeve zaak. Een aap in een wagen. Olifanten in de volle zon met lege drinkbak. Roofdieren in de hete kleine vrachtwagen.
  Te triest voor woorden.
  Bram

    /  
 3. paul

  @Bram; Bij RENZ Berlin is het qua dierenwelzijn niet goed. Echter, dit artikel gaat over Circus Krone waar het tegenovergestelde waar is. Circus Krone is qua dierenwelzijn een positief voorbeeld voor de circuswereld.

    /  
 4. Ron Mikkenie

  Bij de meeste circussen zit het wel goed met het welzijn van de dieren. Knie, Krone, Herman Renz, Belly-Wien en Charles Knie zijn enkele van de uitstekende voorbeelden van hoe het wel kan!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>