Boek: Circus in Carré

Sinds 2002 is Danny van Kolck werkzaam als ICT-medewerker in Carré. Hij kreeg in Carré de gelegenheid om voorstellingsfoto’s te maken en al snel bleken die van uitstekende kwaliteit. Het resultaat is eind vorig jaar verschenen in het boek ‘Circus in Carré’.

Actiefotografie is één van de meest gecompliceerde vormen van fotografie. Koninklijk Theater Carré fotograaf Danny van Kolck heeft de afgelopen tien jaar bijzondere circusmomenten prachtig weten vast te leggen. De opbrengst van het boek gaat naar het Oscar Carré Fonds en in het bijzonder aan de daarbij horende charity- en educatieve projecten. Het resultaat is een boek met realistische, verbluffende en ontroerende beelden.

In het boek vind je onder meer foto’s van topartiesten als Bello Nock, de Caroli Clowns, David Larible, Alex Brothers, Golden Power, Florian Richter, Knie, Natalie Shivalova, Alexander en Martin Lacey, Flying Circus, Alessio en Velez Brothers.

De adviesprijs van dit fotoboek (196 pagina’s, ISBN 9789 0851 62322) is €18,95. Het boek is onder meer te bestellen via Bol.com en Bruna.nl

Lees ook:Circusact van de Week: Bello Nock
Lees ook:David Larible in het Wereldkerstcircus
Lees ook:Video: Bello Nock stunt met helikopter
Lees ook:Video: Bello Nock op grote hoogte
Lees ook:Boek: Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Boek: Circus in Carré

 1. Ron Mikkenie

  Het boek was nog mooier geweest als de foto’s technisch in orde waren. Helaas is op veel foto’s het wit helemaal uitgebeten. Bij de handstandacrobate zijn de benen met netkous ragscherp, maar het hoofd helaas onscherp.Zou dat het gevolg zijn van een onervaren fotograaf die wel eventjes denkt in het circus te kunnen fotograferen?

  In de aankondigingen van het boek wordt daar in ieder geval wel kond van gedaan. Fotograferen in het circus in moeilijk. Door de snelle bewegingen, het weinige, en vaak rood gekleurde, licht en de extreme contrasten in de helderheid. Helaas is het voor veel goede en ervaren circusfotografen niet toegestaan om in Carré tijdens het Wereldkerstcircus te fotograferen. De matige technische kwaliteit van het fotowerk in dit boek is daarvan helaas het gevolg.

  De technische kwaliteit van de foto´s past helaas niet bij de grandeur van Koninklijk Theater Carré.

    /  
 2. Redactie Auteur

  Helemaal mee eens Ron. Maar gelukkig geeft men in het voorwoord ook aan dat het een hobbyfotograaf is en als zodanig zal je het ook moeten zien. De kwaliteit had inderdaad wel beter gekund.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>