CircusNu (121): Facebookcircus

AMSTELVEEN – Als u op de hoogte wilt blijven over wat er in de circuswereld gebeurt kan u het beste voorstellingen bezoeken of de circuswebsites raadplegen. Een bijkomende manier om up to date te blijven is het Facebook af te struinen.

Menigeen circusliefhebber heeft een indrukwekkende vriendenlijst op het gebied van circus. In verhouding met het aantal in ons land ondreizende circusbedrijven best veel. En dan heb ik het over de Facebookaccounts van de circussen zelf, de directieleden en medewerkers, FB-pagina’s van de circuswebsites, belangenorganisaties, fotografen, fans en andere belanghebbenden of betrokkenen. Als je dat volgt en sommige opmerkingen/geruchten af en toe met een korreltje zout neemt, dan krijg je een behoorlijk beeld van wat er leeft, of nog mist in ons circusland.

Filmpjes

Want in veel gevallen spat het enthousiasme er vanaf. En dankzij de filmpjes die er dikwijls op Facebook worden gezet kan je het circusleven ook nog eens “van dichtbij” mee beleven. Zo zagen wij Boy Renz van Circus Renz International deze zomer luid toeterend badplaats Renesse inrijden, zwaaiend naar de veelal Duitse vakantiegangers. En jong circustalent Ezra Veldman uit Middelburg is veel te vinden bij Circus Renz Berlin. Zijn filmpjes zijn eveneens leuk om te zien.

Prettig

Eveneens prettig om te volgen is Pammy Boltini. Wie haar Facebookpagina in de gaten houdt, leest en ziet van alles over het circus en ook over haar steeds bekender wordende muzikale zoon Angelo Boltini en haar nationale- en internationale uitstapjes. De culinaire stops zijn inspirerend en fijn om te bekijken. Pammy kennen wij uiteraard als weduwe van circusdirecteur Toni Boltini. Die heeft de wereld van Facebook en Twitter niet meer meegemaakt. Wel zijn familielid Alberto Althoff. Deze doorgewinterde circusheld was persoonlijk lang niet te zien op het internet. Wel eerder zijn circussen Althoff, Groot Kerstcircus Zeeland en Renaissance. Maar geen persoonlijke Facebookpagina van Alberto Althoff. Sinds een tijdje is die er wel. En die staat hier.

Lees ook:Pammy Boltini jarig
Lees ook:CircusNu (5): Pammy Boltini
Lees ook:GRATIS naar Wintercircus Hilversum én het Mega Kerstcircus Den Bosch dankzij Circus Verhuur Pammy Boltini
Lees ook:CircusNu (123): Facebookcircus / de hele wereld dichtbij
Lees ook:Nostalgisch Circus (30): De Nederlandse geschiedenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>