Benefietvoorstelling Corteo voor Circus Elleboog

Op donderdag 26 april 2012 om 19.30 uur vindt een benefietvoorstelling voor Circus Elleboog plaats bij Corteo van Cirque du Soleil. De basis van Cirque du Soleil werd ooit gelegd door jongeren die hun acts vertoonden op straat. Vanuit die gedachte sponsort dit Canadese circus wereldwijd circusprojecten voor jongeren.

Zo ook in Nederland, waarvoor Cirque du Soleil al sinds 1996 samenwerkt met Circus Elleboog. Het doel van de projecten is door middel van circuskunst een positieve bijdrage te leveren aan de meest essentiële behoeften van jongeren, waaronder zelfvertrouwen, plezier, samenwerking en solidariteit. Met de opbrengst van de verkochte benefiettickets kan Elleboog circusbeurzen blijven aanbieden aan deelnemers voor wie de lesbijdrage anders een probleem is. Ga je dus op 26 april naar Corteo, dan steun je hiermee Circus Elleboog.

In Corteo droomt de hoofdpersoon, een clown, over zijn eigen begrafenis. Als overleden clown komt hij allerlei artiesten en acrobaten tegen die van de begrafenisreceptie een feestelijk circus maken. Met acts die alles behalve standaard zijn, is Corteo weer net even anders dan andere shows van Cirque du Soleil. Zo wordt bijvoorbeeld het trapezenummer aan kroonluchters uitgevoerd en de trampolineact op bedden. Het bijzondere van Corteo is dat groot en klein, spot en tragiek, en de magie van perfectie en de charme van imperfectie samen komen tot toonbeeld van de kracht en de kwetsbaarheid van de clown. De eigenzinnige acts, de speciale verhaalstijl en de bijzondere muziek – soms melancholisch, dan weer uitgelaten en speels – maken van Corteo een tijdloos feest waarin de illusie de realiteit tart.

Tickets bestellen voor de benefietvoorstelling Corteo van Cirque du Soleil kan via deze website.

Lees ook:Corteo ook te zien in Almere
Lees ook:Corteo in Stadshart Amstelveen
Lees ook:Cirque du Soleil’s Corteo stopt 3 juni
Lees ook:Cirque du Soleil’s Corteo vanaf 23 maart in Nederland
Lees ook:Cirque du Soleil, Corteo: een fresco komt tot leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>