Beestenboel bij circus Belly Wien

 

STADSKANAAL – Circus Belly Wien is even beroemd als berucht. De liefhebbers prijzen het circus vanwege de bonte beestenboel die in de tent optreedt of te bewonderen is in de meereizende dierentuin. Maar er zijn ook incidenten geweest met zowel de medewerkers als de dieren.

Zoals een clown die een meisje slaat of een ontsnapte tijger. Toch lukt het Circus Belly Wien steeds weer om jaarlijks talloze steden en dorpen in ons land te bezoeken. Met wisselend succes. En de beestenboel trekt veel bekijks.

Een woordvoerder meldt op Facebook: “Een belangrijk kenmerk van Circus Belly Wien is dat het haar dieren op de eerste plaats stelt. Er wordt zoveel mogelijk gezorgd voor groenvoorzieningen, waardoor de dieren kunnen grazen en voldoende ruimte hebben voor de benodigde lichaamsbeweging. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat worden de dieren verzorgd en getraind. Want, als de dieren het niet naar hun zin hebben, zullen zij ook niet werken. Omdat het dierenwelzijn hoog ligt, worden er dan ook regelmatig jongen geboren binnen dit circus.”

Tegenstanders vinden dat het circus niet goed met de dieren omgaat. Zo maakte een pessimistische circusbezoeker onderstaande film.

Almelo

 Circus Belly Wien  tot en met zondag 6 april op het Rembrandtveld in Almelo. Show zondag vanaf 14.00 uur.

http://youtu.be/A2TCPek59lQ

Lees ook:Circus Belly Wien taboe in Almelo?
Lees ook:Tijgers Circus Belly Wien welkom in Middelburg
Lees ook:GL: ‘Eindhoven zonder wilde dierencircussen’
Lees ook:Belly Wien zoekt Kerstcircusartiesten
Lees ook:Aanhang Circus Belly Wien geeft tegengas aan Ierse dierenactivisten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>