Tijgers Circus Belly Wien welkom in Middelburg

MIDDELBURG – De tijgers van Circus Belly Wien zijn van 1 tot en met 6 april welkom in Middelburg. Dan verzorgt dit circus voorstellingen op het Hof van Tange in de Zeeuwse hoofdstad. Toch zullen deze dieren niet in de show te zien zijn.

“De gemeente Middelburg conformeert zich aan de landelijke wet- en regelgeving en ontwikkeling met betrekking tot dieren in circussen”, meldt Peter Maas vakspecialist vergunningverlening van de gemeente Middelburg donderdag aan Circus.Blog. “Aangezien het circus begin april in Middelburg optreedt en het verbod in september in gaat, is het optreden met wilde dieren in april nog mogelijk”, voegt hij eraan toe.

Dat is gecommuniceerd met Circus Belly Wien. Ze hebben ons meegedeeld uitsluitend dierenacts te zullen presenteren die bij wet zijn toegestaan.

Volgens hem komen er geen controles. “Waarop zou dan gecontroleerd moeten worden? Er is in april immers geen verbod. Het circus is welkom. De gemeente gaat er vanuit – zoals altijd – dat het circus zich aan de vergunningvoorschriften houdt; die gaan overigens niet over (wilde) dieren”, laat Maas weten. Belly Wien kondigde eerder dit jaar de tijgers nog aan in de nieuwe show. Inmiddels is dat van de website gehaald. Een medewerker van het circus heeft kort geleden laten weten: “De tijgers treden vanwege alle onzekerheid over het verbod niet in de show op.”

Lees ook:Tijgers Circus Belly Wien gewoon welkom op terrein Lochem
Lees ook:Tijgers Circus Belly Wien zijn er wel: maar niet in de show
Lees ook:GL Oss teleurgesteld over optredens Circus Belly Wien
Lees ook:GL: ‘Eindhoven zonder wilde dierencircussen’
Lees ook:Nog geen vergunning Circus Belly Wien Tholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>