Reacties op wilde circusdierenverbod

leeuw

AMSTELVEEN – Na de bekendmaking dat wilde circusdieren vanaf 1 september komend jaar taboe zijn in de circuspiste kwamen ook de reacties van de circussen los. Circus Belly Wien heeft veel wilde dieren en is teleurgesteld en verbaasd. Ze vinden het onterecht en laf en willen samen met andere circussen actie. Toch ziet het er naar uit dat op gestelde verbodsdatum bij hen alle wilde dieren uit de voorstelling zijn.

Bij Freiwalds Menagerie Circus overheerst verdriet nu de carrière  van ster-olifant Buba binnenkort daar is afgelopn. Circus Herman Renz is een tijd geleden al gestopt met wilde dieren in de show. Ze zijn daar geen tegenstander van wilde dieren in het programma, maar weten inmiddels dat het ook lukt zonder. Wel vinden ze het wetsvoorstel  van de staatssecretaris géén recht doen aan de vakmensen die ze eerder met wilde dierennummers in de voorstelling hadden.

 

 

Lees ook:Hans Klok wil leven circusolifant Buba redden!
Lees ook:Raken wij naast wilde dieren ook een circus kwijt?
Lees ook:Wilde dierencircus mag in Hendrik-Ido-Ambacht
Lees ook:Circusspecial (9): Boeiend programma Circus Freiwald doet toch Buba niet vergeten
Lees ook:CircusNu (86): Hoe moet het verder met circusolifant Buba?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>