Circus Elleboog raakt subsidie kwijt

AMSTERDAM – Het Amsterdamse jeugdcircus Elleboog raakt in de komende periode alle gemeentelijke subsidie kwijt. Dat is vrijdag bekend gemaakt. Het gaat om ruim 800.000 euro over de komende 3 jaar. De directie, medewerkers en leden van het circus aan de Laan van Spartaan zijn geschokt.

Elleboog heeft weliswaar andere inkomsten, maar dat is volgens de directie lang niet genoeg. Circus Elleboog is in diverse Amsterdamse buurten actief. In 2013 ging Elleboog bijna failliet. Afgelopen jaar ging het stukken beter, maar nu zijn er opeens weer donkere wolken boven het beroemde jeugdcircus.

 

Lees ook:Circus Elleboog vanavond in Andere Tijden
Lees ook:Circus Elleboog uitgespeeld
Lees ook:Nostalgisch Circus (24): Elleboog
Lees ook:Doorstart Circus Elleboog
Lees ook:Busactie Circus Elleboog: Vriendje voor een tientje

1 Reacties // Reageer

One thought on “Circus Elleboog raakt subsidie kwijt

  1. Audrey Kühler- Oostra

    Wat is dat nou voor een schokkend besluit van de gemeenteraad. Ik wens jullie veel succes met een pakkende toepassing van het piepbeesteffect. De timing: vlak voor de zomervakantie, is een geregeld voorkomend euvel, om een ‘overval’ op bestaande subsidies te plegen. Hebben jullie een Vriendenvereniging of Stichting? Ik kan weinig doen behalve tezijnertijd een kleine financiële bijdrage geven. Ik geef het nieuws door aan mijn dochter die in jaren 80 bij jullie plezier heeft beleefd in de Jordaan. Het Parool en Ons Amsterdam doen al hun best, reuring maken helpt. Vriendelijke groet en sterkte toegewenst Audrey Kühler-Oostra

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>