CircusNu (67): Handen ineen bij VNCO

vnco

ROTTERDAM – Je hoort in de circuswereld dat de circussen beter moeten samenwerken. Maar dat in de praktijk elke ondernemer toch voor zijn eigen circus knokt. Zeker in een tijd dat het niet zo gemakkelijk gaat. Dankzij de Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) wordt er wel gezamenlijk aangepakt. En dat gaat behoorlijk goed.

Inmiddels heeft de VNCO diverse leden. Het gaat om Circus Sijm, Cirque Moustache, Kevin van Geet Circus Producties (Kerstcircus Etten-Leur), Magic Circus, Circus Freiwald, Kerstcircus Ahoy, Corpus Acrobatics, Wintercircus Martin Hanson, Stardust, Holiday on Ice en Circus Zanzara.

Meepraten

De VNCO is bedoeld voor Nederlandse circussen die passen binnen de gedragsregels van de vereniging. En bestaat sinds 1995. De brancheorganisatie behartigt de belangen van de aangesloten ondernemingen. Regelmatig mag de VNCO meepraten met de lokale of landelijke overheid en verschillende organisaties over allerlei zaken die de circusbranche aangaan. Vaak gaat het om circusdieren, veiligheid en educatie.

Ook werkt de VNCO samen met de brancheorganisatie voor de kermiswereld BOVAK.

De VNCO-leden werken dikwijls samen met afdelingen van de Voedselbank om ook mensen met weinig inkomsten te laten genieten van circusvoorstelling in hun buurt. De toegangskaarten worden soms gesponsord. Het komt ook voor dat de circusdirecties dat zonder vergoeding regelen.

Leuke berichten

Momenteel bestaat het bestuur van de in Rotterdam gevestigde vereniging uit voorzitter Marcel van den Ende, vicevoorzitter Alex Sijm (Circus Sijm), penningmeester Arlette Hanson (Wintercircus Martin Hanson), bestuurslid Maurice Veldkamp (Magic Circus) en secretaris Simon de Winter.

Op de Facebookpagina van de VNCO staan dikwijls leuke berichten over activiteiten van de aangesloten circussen en gerelateerde ondernemingen. En andere bijzondere circusweetjes. Zo valt er te lezen over bijvoorbeeld Circus Sijm en ook over de nieuwe reeks optredens van Hans Klok, die hoort bij het aangesloten VNCO-lid Stardust.

De VNCO blijft alert en actief als het om circusbelangen gaat en dankzij de diversiteit van de leden en ook door het jonge bloed dat de gelederen versterkt is er vandaag de dag heel wat optimisme en veel goeds te verwachten in de toekomst.

 

Lees ook:Circusspecial (1): VNCO gaat door voor de Hollandse circussen
Lees ook:Nieuwe leden VNCO
Lees ook:VNCO: Wintercircus als kerstuitstapje in trek
Lees ook:Adri Lammers stopt als voorzitter VNCO
Lees ook:Kerst 2017 (5): Wintercircus populair kerstuitje volgens VNCO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>