Kerstwintercircus Eindhoven

Kerst 2014 - kerstwintercircus Eindhoven

EINDHOVEN – Het Kerstwintercircus is een begrip in Eindhoven en omgeving. Al jarenlang. Dankzij een gevarieerd en leuk programma. Het is Eerste Kerstdag als mijn familie en ik traditiegetrouw een kerstcircus bezoeken. Voor de tweede keer gaan wij naar het Eindhovens Kerstwintercircus in het Parktheater.

Ik kijk wederom mijn ogen uit. Want circusvoorstellingen in een tent zijn voor mij gebruikelijk, maar het circus in het theater is toch iets anders. Ik vind het knap hoe ze het allemaal voor elkaar krijgen en geniet van de circussfeer. Bovendien is het Kerst en die sfeer is ook terug te vinden tijdens dit traditionele evenement. Op deze manier hebben wij een op en top kerstbeleving. En genieten van de prachtige circusshow die wij en de vele andere toeschouwers gepresenteerd krijgen. Spreekstalmeester Arjan Smit is inmiddels ervaren en praat de acts vakkundig aan elkaar. En daarbij is zijn passie voor het circus merkbaar.

Voorstelling

In het programma dit jaar onder andere de solo trapeze met Anna Rastsova clownstrio Equivokee, jongleur Michael Ferreri, Rola-Rola van Reinaldo Monteiro, Duo Serja met acrobatiek, messenwerper Patrick Brumbach, vuuract van Duo Somalas, de Russiche schommel met de Sergey Didyk Troupe, Elayne Kramer met Contortion en trampoline verzorgt door NonStop. Verder het live orkest Krzysztof Majewski’s Orchestra.Volgens woordvoerder Carla Evers van het Parktheater zijn er dit jaar geen dieren in het programma. “Al onze optredens tijdens het Kerstwintercircus zijn van hoge kwaliteit en we konden geen dierennummers vinden die hier aan konden voldoen.” De samensteller van het programma Frank Torrez meldt echter: “Dit jaar geen dieren, omdat de directie van het Parktheater dat besloten had. Niet omdat ik geen dierennummers van hoge kwaliteit kon leveren.”

“De kaartverkoop gaat redelijk, steeds meer mensen bestellen last-minute”, laat ze weten. Er is ook een aantrekkelijk randprogramma. Evers: “Gratis ponyrijden in de pauze, gratis rit in historische draaimolen en de mogelijkheid om laag bij de grond over een koord te lopen.”

Positief uitgepakt

Het Kerstwintercircus is dik 40 jaar in Eindhoven. Eigenlijk bij toeval. Omdat de musical ‘een maagd op je dak’ flopte en er eind december 1971 tot en met begin januari ’72 opeens een gat in de theaterprogrammering kwam. Toenmalig directeur Ben Ullings had toevallig een kerstcircusdroom en die kon hij uit laten komen. Een positief geval van in de brand, uit de brand. En dat is goed uitgepakt. Journalist Leo Nouwen heeft hem toentertijd geholpen om binnen 3 weken een volwaardig kerstcircusprogramma in elkaar te zetten. En dat jaar op Tweede kerstdag hadden ze volgens eigen zeggen de Nederlandse primeur van het kerstcircus in het theater.

De formule sloeg aan: elke dag 2 voorstellingen en de toegangsprijzen varieerden tussen de 3 en 12 gulden. Het jaar erop stond het Kerstwintercircus van Eindhoven bewust op het programma en het succes groeide. De show is ieder jaar uitstekend, tel daar de extra’s bij op en je hebt een onvergetelijke dag. Mijn reden om dit jaar wederom met de familie een voorstelling te bezoeken. Informatie: www.kerstwintercircus.nl

Voorstellingen:

Zondag 21 december 2014 11.00 en 15.00 uur
Maandag 22 december 2014 11.00 en 15.00 uur
Dinsdag 23 december 2014 15.00 uur
Woensdag 24 december 2014 15.00 uur
Donderdag 25 december 2014 11.00 en 15.00 uur
Vrijdag 26 december 2014 11.00 en 15.00 uur
Zaterdag 27 december 2014 11.00 en 15.00 uur
Zondag 28 december 2014 11.00 en 15.00 uur
Maandag 29 december 2014 15.00 uur

Lees ook:CircusNu (34): Nu al zin in het Internationaal Kerstwintercircus Eindhoven?
Lees ook:Frank Torrez stelt wederom programma Kerstwintercircus Eindhoven samen
Lees ook:Kerstwintercircussen (2): Kerstwintercircus Eindhoven zoals altijd spectaculair
Lees ook:Kerstwintercircus Eindhoven: Spektakel zonder dieren
Lees ook:Kerstwintercircus Eindhoven + film

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kerstwintercircus Eindhoven

  1. frank-torrez

    Er waren dit jaar geen dieren, omdat de directie van het Parktheater dat besloten had.
    Niet omdat ik geen dierennummers van hoge kwaliteit kon leveren!
    Frank Torrez

      /  
  2. Commissie Klassiek Circus

    De gemeente Eindhoven, uiteindelijk toch de eigenaar van het theater, heeft zich helaas onder druk laten zetten door het dierenrechtenactivisme. Met als triest dieptepunt het laten produceren van een voorstelling zonder roofdieren, zeeleeuwen of andere bijzondere diersoorten die best wel in het theater zouden kunnen optreden zonder dieren of gebouw te beschadigen. Via het theater zet de gemeente daarmee ook de circusproducent onder druk. Jammer maar helaas. Volgend jaar een complete voorstelling in een andere stad produceren?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>