Circus Belly Wien onderzoekt beschuldiging vechtpartij – UPDATE

mishandeling vuist

OMMEN – Medewerkers van Circus Belly Wien zouden afgelopen woensdagochtend vroeg betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij in Ommen. De circusdirectie onderzoekt intern de gang van zaken.

In totaal hebben zo’n 50 personen gevochten. Er zijn ook honkbalknuppels gebruikt. De sfeer was grimmig op de Markt waar het voorval rond 2 uur gebeurde. Een aantal personen is gewond geraakt.

Een woordvoerder van Belly Wien vrijdag: “De afgelopen dagen is Circus Belly Wien in de media geassocieerd met ongeregeldheden in het centrum van Ommen. De directie van het circus laat intern onderzoek uitvoeren naar deze situatie maar geeft duidelijk aan zich te willen focussen op het maken van gezellige circusvoorstellingen. Desondanks wordt het voorval door het circus betreurt.

De hierboven genoemde zaak past dan ook absoluut niet in de huidige status van het circusbedrijf, en mede daarom is een link met gebeurtenissen uit het verre verleden, niet wenselijk. Circus Belly Wien neemt altijd afstand van geweld, en hoopt op een goede voortzetting van de voorstellingen in Ommen (tot en met zondag), na een succesvolle première met staande ovatie.”

Een woordvoerder van de gemeente Ommen: “Er vond een vechtpartij plaats in het centrum van Ommen. Volgens getuigen zouden medewerkers van het circus Belly Wien bij de vechtpartij betrokken zijn. De politie onderzoekt de zaak. Inmiddels heeft de politie een persoon aangehouden.

Burgemeester Ahne betreurt dat Ommen is opgeschrikt door de vechtpartij: “Een incident van deze omvang kennen wij niet in Ommen en ik hoop dat wij dit ook niet meer meemaken. Ommen is een stad waar iedereen veilig moet kunnen genieten van de evenementen zoals de Bissinghavonden. De politie heeft snel en adequaat gehandeld en ik hoop dat de daders snel worden opgepakt en dat wij in Ommen niet weer door een dergelijk incident worden opgeschrikt.”

Het incident heeft tot veel onrust geleid en de gemeente krijgt vragen over de vergunning voor het circus om voorstellingen te geven. “Ik begrijp dat er nu met andere ogen naar het circus wordt gekeken, omdat sprake is dat  medewerkers van het circus begonnen zijn met de vechtpartij. Wat er precies is voorgevallen is in onderzoek bij de politie. Wij moeten dat onderzoek afwachten en geen overhaaste conclusies trekken”, aldus de burgemeester.

Vergunning

Het circus Belly Wien geeft tot en met zondag voorstellingen in Ommen. Hiervoor is een vergunning aangevraagd. Voor het verlenen van de vergunning is advies gevraagd aan de politie en de Veiligheidsregio IJsselland. Zij hebben geen negatief advies gegeven. Ook is de vergunning gepubliceerd op 16 juni 2015 in Vechtdal Centraal en de website van Ommen.

De gemeente heeft geen bezwaar ontvangen tegen de komst van het circus, waarop de vergunning is verleend. Vooralsnog wordt de vergunning niet ingetrokken omdat niet het bedrijf Belly Wien bij het incident betrokken is, maar vermoedelijk personen rond het circus.”

 

 

Lees ook:Vechtpartij om gebruik wilde dieren Circus Belly Wien
Lees ook:Tijgers Circus Belly Wien niet in tent of op terrein in Lochem
Lees ook:Circus Belly Wien mag niet optreden in Bergeijk
Lees ook:Circus Belly Wien niet aanwezig bij bezwaarcommissie Bergeijk
Lees ook:Nog geen vergunning Circus Belly Wien Tholen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Circus Belly Wien onderzoekt beschuldiging vechtpartij – UPDATE

  1. hans

    zie ook berichtgevingen op internet.
    Jammer, maar ik kan me niet voorstellen dat circusmedewerkers ZOMAAR even denken…we gaan er eens lekker op los. Er moet iets aan voorafgegaan zijn….en dan nog.

    http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=223535

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>