Olifanten Circus Renz International reizen dit jaar nog mee

circus renz international olifanten

AMSTELVEEN – Circus Renz International heeft laten weten dat ze tot 3 januari de olifanten nog mee mogen nemen op tournee. Ze reizen weliswaar met het circus mee, maar mogen niet meer optreden in de piste. Omdat half september het verbod op wilde circusdieren is ingegaan. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) geeft groen licht om op de huidige manier verder te reizen met de 3 olifanten.

Om de olifanten te mogen vervoeren heeft Renz International ontheffing aangevraagd, maar die is door de staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma geweigerd. Vervolgens spande het circus een spoedprocedure aan bij het CBb. Van die organisatie mogen de olifanten tot 3 januari van het volgende jaar mee op reis. Met name omdat het circus tijdens het tournee door het verbod is getroffen.

Foto: MarcelvdVoort

Lees ook:Wetsvoorstel verbod wilde circusdieren
Lees ook:NVWA: Olifant mag mee met Circus Renz Berlin
Lees ook:“Snel verbod wilde circusdieren”
Lees ook:Almelo: Géén wilde circusdieren meer
Lees ook:Circus Renz Berlin praat pers bij over dood olifant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>