Stichting AAP slaat slag bij Frans circus

Bloedstollende redding bavianen en poema in Frankrijk - Stichting AAP

BORDEAUX (Fr) – Stichting Aap heeft onlangs zijn slag geslagen bij een Frans circus in Bordeaux. Ze hebben er een poema en 4 bavianen weggehaald, omdat de dierenactivisten menen dat ze er een slecht bestaan hadden. De dieren zijn nu gehuisvest bij de Stichting Aap in Almere.

Bij het ophalen waren diverse Franse politieagenten aanwezig. De dierenactivisten en agenten zijn door circusmedewerkers uitgescholden. Tijdens de ophaalactie zijn 2 bavianen ontsnapt. En later weer gevangen.

 

Lees ook:Première Cirque Arlette Gruss
Lees ook:Circuskamelen knijpen er tussenuit
Lees ook:“Dierenactivisten laten paarden Circus Renaissance vrij”
Lees ook:Onveilig vervoer circustijgers
Lees ook:Johnson Petfoods hoofdsponsor Circus Herman Renz

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stichting AAP slaat slag bij Frans circus

  1. Commissie Klassiek Circus

    Zo te zien hebben ze weer geld nodig. De Nederlandse StaatsSteun is stopgezet toen bleek dat ze Nederlands geld misbruikten om in Spanje te bouwen. Wist u dat “aap” ruim 40 jaar geleden is opgezet door iemand die thuis apen hield en in apen handelde? Nieuwe wetgeving ging het houden van apen verbieden. Om zijn hobby toch te kunnen bedrijven werd “aap” opgericht. De man kon zo zijn eigen apen houden én de eerder aan particulieren verkochte apen ook nog eens “redden”. Ook werden levende vakantiesouvenirs opgevangen – het enige goede werk van “aap” in de tijd dat het de normaalste zaak van de wereld was om een aapje mee aar huis te nemen vanuit je vakantieland! Later werd de officiële doelstelling van “aap” de opvang van proefdieren welke door de Staat de Nederlanden werden afgedankt (BPRC Rijswijk). Daarom kreeg “aap” jarenlang StaatsSteun. Totdat bleek dat geld naar Spanje werd weggesluisd voor de perverse hobby van een paar dierfanaten.

    Het aantal apen uit circussen is echt verwaarloosbaar op het aantal dieren in de Almeerse ApenBajes. Daar worden hoofdzakelijk zwaar ziekegemaakte proefdieren met veel pijn en moeite in leven gehouden. Of dat het welzijn van deze afgedankte proefdieren dient is niemand duidelijk…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>