Clown Frenky schrijft kinderboek

franky

AMSTELVEEN – “Waar komen ze vandaan? Ze vielen van de maan! Ze vielen op de grond en reizen hier nu rond.”  Het zijn de openingszinnen uit het kleurrijke kinderboek over het nieuwe komische duo ‘Frenky & Frank’, dat vandaag verschijnt. Het vrolijke verhaal in rijm vorm is het eerste boek uit de hand van de welbekende clown ‘Frenky’, die in zijn eerste avontuur een duo vormt met de gierige circusdirecteur ‘Frank’. Voorzien van een even zo vrolijke combinatie van foto’s en tekeningen, zorgt auteur Jan-Zeger Plug voor een eerste kennismaking die staat als een circustent. Het unieke aan deze uitgave: Plug schreef niet alleen zelf zijn verhaal, hij speelt ook alle karakters.

Vijf in één

Het karakter Frenky was reeds bekend bij een groot, internationaal publiek. Jan-Zeger Plug reisde meer dan vijfentwintig jaar als circusclown ‘Frenky’ over de wereld. Afgelopen jaar focuste hij zich op een andere droom: het uitgeven van een eigen kinderboek. Naast Frenky werkte hij de karakters uit van een circusdirecteur -Frank- een journalist, een burgemeester en een politieagent. Zij komen allen tot leven in ‘de Wereld van Frenky & Frank’.

“Veel kinderen zullen niet herkennen dat ik alle karakters speel, daarom is het boek minstens zo leuk voor een volwassene, die dat vast wél opmerkt,” aldus Plug, en voegt daar aan toe: “ik wilde een feelgood-boek voor iedereen!” In het verhaal vallen Frenky & Frank van de maan, belanden op de aarde en besluiten daar te gaan reizen met hun eigen circus. Maar… dat verloopt natuurlijk niet zonder problemen. Hilarische scènes en verbaasde gezichten zijn het gevolg.

franky 1

Educatie

Plug werkte daarnaast aan een educatief programma, dat tegelijkertijd met zijn boek wordt gelanceerd. Op de website frenkyenfrank.nl kunnen kinderen hun geheugen trainen met een memory spel en er zijn filmpjes te vinden die uitleg geven over bijv. jongleren. Kinderen kunnen die circuskunst stap voor stap leren en zo hun motoriek ontwikkelen. Dat onderdeel waarmee het duo zorgt voor educatie, zal de komende maanden worden uitgebreid.

franky 2

Over Jan-Zeger Plug

Zijn opa was een kippenboer, zijn vader directeur bij een bank, maar hij wilde clown worden. Meer dan vijfentwintig jaar reisde hij door Europa en werkte bij gerenommeerde circussen. Grote namen als Bouglione en Carré prijken op zijn CV.  In de hoogtijdagen van het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz maakte hij ruim 12 jaar deel uit van de show en de organisatie. Hij voelde dat het tijd werd voor een andere weg en creëerde de wereld van Frenky en Frank. Daarbij werd hij geïnspireerd door grootheden als Charlie Chaplin, Laurel en Hardy. Zijn signatuur; fris, kleurrijk en met een amusante dubbele bodem, waardoor zijn verhaal voor kinderen leuk is maar zeker ook voor (groot)ouders.

Het hardcover boek “de Wereld van Frenky & Frank” telt 52 pagina’s. De prijs bedraagt € 17,50. Het boek is te koop via frenkyenfrank.nl, via bol.com

en bij de betere boekhandel. ISBN-nummer: 978-90-824862-0-9

franky 3

Facebook: facebook.com/frenkyenfrank

Lees ook:Woonwagens Circus Bongo in films Frenky en Frank
Lees ook:Nieuw boek: Circus Toni Boltini
Lees ook:Robert Ronday stopt als directielid bij Herman Renz
Lees ook:Circus Noël geen kijkcijferkanon
Lees ook:Siamese circuszusjes delen één man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>